Activiteiten

Groep 8 is de afgelopen weken bezig geweest met het project:
Nederland Waterland, Natte voeten!
De leerlingen zijn druk geweest met alles rondom het thema waterbescherming.
Ter introductie zijn we naar de palendijk geweest.
De opdrachten hadden bij dit thema vooral link bij Aardrijkskunde:
wat ligt onder zeeniveau, NAP, deltawerken, zomerdijk etc.
Leerlingen mochten zelfs weer met een zandtafel spelen!
Iedereen kijkt terug op een leuk en leerzaam project.

Groet,
Groep 8!
Afsluiting project Groep 7 12-03-2018
Hallo ALLEMAAL,

Wat fijn dat jullie weer een bezoekje brengen aan de website van de Wegwijzer. Wij, groep 7, vinden het heel leuk om wat foto's en activiteiten met jullie te delen.

Vandaag, 12 maart, hebben wij ons project van IPC afgesloten. Wij hebben ontzettend veel mogen leren over: het waterbeheer in Nederland en het buitenland, de watersnoodramp van 1953, de waterstand in Nederland, verschillende zeemansliederen, en nog veel meer! Ik hoor jullie al denken: "hoe ziet dat er dan precies uit?". 

Wij zijn begonnen met een bezoekje aan de Palendijk in Bunschoten. Daar konden wij wat informatie lezen, maar vooral ervaren wat een echte storm betekent! (HET WAAIDE ENORM HARD DIE DAG). Vervolgens hebben wij geleerd wat NAP betekent en hebben wij ontdekt wat dit voor ons Spakenburgers betekent. Hierna hebben wij zelf bedacht wat wij verder nog wilde leren en al deze vragen hebben wij klassikaal genoteerd op een heel groot blad. Al deze vragen zijn, door het hele project heen, beantwoord. Na dit alles heeft de juf uitgelegd wat hij dit project gaan leren en hoe wij dat gaan doen. Wij zijn begonnen met het vak aardrijkskunde. Daar hebben wij vooral gekeken naar de waterstand in Nederland wanneer er geen dijken en/of deltawerken zouden zijn. Nederland zou dan veel kleiner zijn, gek hè? Hierna hebben wij het met geschiedenis gehad over drie belangrijke waterlanders: Simon Stevin, Cornelis Lely en Jan Adriaenszoon Leeghwater. Wij weten nu precies wat deze mannen voor Nederland hebben betekend. Ook hebben wij een dagboekverhaal geschreven. Wij moesten net doen alsof wij in de tijd van de watersnoodsramp leefde. Na het vak geschiedenis zijn wij over gegaan op het vak muziek. Dat was wel grappig, want wij moesten een eigen shanty schrijven. Dat is een zeemanslied. In de IPC-lessen komt ook het vak "internationaal" naar voren. Tijdens dit vak hebben wij vooral gekeken naar andere landen. Wij hebben nagedacht over welke spullen de mensen in een overstroomd gebied nodig zouden hebben. Dit hebben wij in onze eigen noodpakketten gestopt en meegebracht naar de klas.Tot slot hebben wij tijdens de natuurkundelessen gepraat over zoet, zout en brak water. In drietallen gingen wij hiermee aan de slag en ieder kind kreeg zijn/haar eigen onderdeel. Wij moesten onderzoeken welke dieren er in zoet, zout of brak water leven en waar je dit water kunt vinden.

Weet je wat het leuke van alles was? Wij hebben dit allemaal zelf mogen ontdekken en uitvoeren. De juf gaf ons wat kleine aanwijzingen en begeleidde ons tijdens het project, maar wij mochten ZELF bepalen hoe wij dit wilde verwerken. U kunt al onze creaties en ideeën bekijken op de onderstaande foto's.

Het project werd afgesloten met het eten van een ijsje, want.. dat heeft natuurlijk ook HEEL VEEL te maken met water (haha).

Mocht je het leuk vinden om eens te komen kijken bij ons in de groep terwijl wij met een project bezig zijn? Kom dan gerust eens langs. Dat vinden wij alleen maar heel erg leuk.

 
13 maart 2018 Projectgroepen 13-03-2018
De projectgroepen zijn vandaag weer aan de slag gegaan met nieuwe opdrachten en spellen.
Groep 1 is vandaag voor het eerst gestart, we hebben het spel Einfach Spitze gespeeld met z'n 5en en daarna hebben we in groepjes een dino puzzel gemaakt. Terug in de groep zijn ze gelijk verder gegaan met het spel, het enthousiasme is er!
Groep 2 is gestart met topple tree en triominos junior.
Groep 3 gaat spiegelen met kapla en een spiegel, goed kijken dus!
Groep 4 heeft het spel 'Last Letter' uitgeprobeerd en gaat hiermee aan de slag.
Groep 5 gaat in tweetallen de volgende spellen spelen: swish, halli galli, blok us en pim pam pet.
Groep 6 gaat in tweetallen de volgende spellen spelen: Rumis, dr Eureka, STix.
Groep 7 is bij Waldman sport geweest en komt vrijdag aan de beurt ;)
Groep 8 heeft een begin gemaakt met het eigen project, zij hebben een maatje gevonden binnen de school  en met dit maatje gaan ze het project uitwerken. Super leuk!!
Genoeg nieuwe uitdagingen!!
NLdoet Activiteiten schoolbreed 12-03-2018
Afgelopen zaterdag deden we mee aan NLdoet. 
Er zijn allerlei klusjes geklaard door vrijwilligers. 
Alle vrijwilligers super bedankt!!!
Buitenschoolse opvang Activiteiten schoolbreed 12-03-2018
Buitenschoolse opvang van Bzzzonder
Kindercentrum Bzzzonder biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Onze buitenschoolse opvang bieden we in onze eigen centra aan maar ook op scholen! Daar maken we een groots festijn van waarbij we met onze bezige bijen alle kanten opvliegen. Van gymzaal naar schoolplein en van de keuken naar het park. Wat we dan zoal ondernemen op de bso?  Dat kan van alles zijn: van een speurtocht door de wijk tot een vliegersessie in het park, van sport en spelmiddagen op het schoolplein tot bak en smakworkshops in de keuken. Onze workshops helpen kinderen om hun talenten te ontdekken. Bij Bzzzonder is ieder kind welkom, ook wanneer een kind extra zorg nodig heeft. We werken vanuit ons hart en doen dat vanuit onze Christelijke identiteit.
 
Ook voor de Wegwijzer staan we paraat om onze buitenschoolse opvang aan te bieden. Dat kan zodra we daar voldoende aanmeldingen voor hebben. Dus mocht u interesse hebben of gewoon wat meer willen weten, belt of mailt u ons dan gerust. Dat kan via 088-2999600 en info@bzzzonder.nl Op onze website kunt u alvast een kijkje nemen om alles over ons te weten te komen.
Vandaag, 07-02-2018, zijn wij met de gehele klas naar het Oostwende gefietst. Daar hadden wij van 10.30 uur tot 12.00 uur een techniekochtend gepland staan. Er stonden twee activiteiten van drie kwartier op ons te wachten. Dit alles hadden wij te danken aan de Spakenburgse bedrijven Heinen en Hopman, Van den Hoogen Engineering en VEBO. De eerste activiteit vond plaats in het technieklokaal van het Oostwende College. Daar gingen wij, met behulp van werknemers van de VEBO, aan de slag met het maken van betonnen laptop/tablet-houders. De tweede activiteit vond plaats op de parkeerplaats van de brandweer. Daar stond een grote techniekbus geparkeerd. Binnen in die techniekbus konden wij zelfstandig aan de slag gaan met allerlei technische activiteiten.

Zo moesten wij er bijvoorbeeld zelf voor zorgen dat er weer warm water was, konden wij LIVE een kijkje nemen bij een 3D-printer en mochten wij op één van de vele computers een eigen badkamer inrichten. Een aantal kinderen hebben ook nog door de VR-bril gekeken. Tot slot waren er nog allerlei spelletjes die uitgevoerd konden worden.

Kijkt u snel naar de foto's, zodat u kunt zien hoe leuk en leerzaam deze middag is geweest!
20 februari 2018 Projectgroepen 20-02-2018
20-02-2018
 
Groep 2 heeft prachtige resultaten gebouwd met kapla, vooral de verhalen erbij zijn fantastisch. Nu gaan zij aan de slag met het spel “Last Letter”. Iedereen krijgt 5 kaarten met verschillende afbeeldingen, hierbij kun je verschillende woorden maken. Het volgende woord moet beginnen met de laatste letter van het voorgaande woord. Hierbij kunnen we onze fantasie en creativiteit goed bij gebruiken.
Groep 3 heeft gewerkt met individuele smartgames, zij gaan nu aan de slag met spellen die je samen moet doen. Pim Pam Pet is op dag 1 favoriet, zij hebben ook BlokUs en Halli Galli meegekregen.
Groep 4 gaat een informatieve poster maken over Karel de Grote, we beginnen met informatie zoeken. Deze informatie kunnen we kopiëren en plakken in word, MAAR we gaan het in onze eigen woorden typen. Een mega uitdaging voor ons!
Groep 5 en 6  hebben de onderzoeksvragen uitgewerkt in een PPP, hierbij is veel inzet gezien. De volgende opdracht is jouw eigen leven tekenen, van je geboorte tot aan nu. Met in ons achterhoofd de hiërogliefen vanuit het Oude Egypte en dummie de mummie.
Groep 7 heeft veel informatie gevonden over de Olympische Winterspelen, iedereen heeft leuke nieuwe dingen ontdekt en gepresenteerd. Zij gaan nu in 2tallen een enquête van 10 vragen maken, deze nemen ze af bij 10 verschillende personen. Tot slot maken ze bij 1 vraag een grafiek of tabel en zij gaan een conclusie schrijven. Dit gaan zij de volgende keer presenteren.
Groep 8 is begonnen met het creëren van een eigen project, zij hebben gewerkt aan het informatieboek en opdrachtenboek. Zij gaan nu 5 verdiepende opdrachten bedenken en uitwerken, passend bij het gekozen thema.
 
Succes allemaal, van proberen kunnen we leren!
 
IPC in groep 1 Groep 1 08-02-2018
We zijn gestart met de methode IPC, een proefperiode.
Dit is een methode waarin thematisch werken centraal staat. Wij hebben het thema 'huis en thuis'.
We zijn bezig met bouwtekeningen begrijpen en zelf maken, ons eigen huis knutselen van dozen en huizen bouwen met blokjes, klei en constructiemateriaal.
Ook de bouwkranen zijn gearriveerd in de bouwhoek en kunnen ook gebruikt worden in de zandbak.
Nu gaan we aan de slag met het ontwerpen van onze eigen kamer, onze meegebrachte schoenendoos is hiervoor de basis. In het atelier schilderen we onze wc, inclusief alles wat hierbij hoort.
Ook gaan we een mindmap maken van ons huis, hiervoor gebruiken we folders.
Zoals je op de foto's kunt zien zijn we allemaal op onze eigen manier 'druk' met dit thema, de resultaten zijn verrassend!
Projectgroep Projectgroepen 06-02-2018
Nieuwe opdrachten projectgroep!
 
Groep 2 gaat aan de slag met een huis bouwen van kapla. Hoe ziet een huis er eigenlijk uit? Welke vormen heeft een huis? Hoe zorg je voor deuren en ramen? En het dak? Genoeg uitdagingen om mee aan de slag te gaan.
Groep 3 heeft individuele smartgames uitgekozen, hier gaan zij individueel mee aan de slag. Je start bij challenge 1, heb je deze gehaald dan ga je door naar challengde 2 enzovoort. Het wordt steeds pittiger dus het vraag om doorzettingsvermogen!
Groep 4 heeft prachtige dag- en nachtvlinders gemaakt nadat zij onderzoek hebben gedaan naar de verschillen en overeenkomsten. Deze hangen in de bovenbouwhal.
Zij starten nu met een nieuw project: ridders en jonkvrouwen, hier gaan wij informatie over lezen en vragen beantwoorden.  Deze antwoorden geven wij weer op een poster en hierin kunnen we onze eigen creativiteit toepassen.
Groep 5 gaat in tweetallen de opgestelde  ‘mummie-onderzoeksvragen’ uitwerken in een PowerPointPresentatie; 10 vragen, 10 antwoorden in 10 dia’s.
Groep 6 gaat in tweetallen de opgestelde ‘oude Egyptenaren-onderzoeksvragen’ uitwerken in een PowerPointPresentatie; 10 vragen, 10 antwoorden in 10 dia’s.
Groep 7 heeft het project ‘menselijk lichaam’ afgerond. Zij gaan nu aan de slag met het project: ‘Olympische Winterspelen’.
Groep 8 heeft een kwartet gemaakt in het Engels, passend bij het thema ‘Columbus’. Super leuk en leerzaam geworden! Nu gaan zij een eigen onderwerp kiezen om een nieuw project te creëren,  alles wat we in de afgelopen tijd hebben geleerd gaan we nu toepassen!
Bouw! tutorlezen Groep 4 31-01-2018
Roan!     GEFELICITEERD
Roan heeft als eerste het programma, Bouw! tutorlezen met succes afgerond