Activiteiten

heerlijk buiten spelen! Groep 1 18-09-2018
Groep 1 geniet nog van het mooie weer en is heerlijk aan het buiten spelen.
Er worden taartjes gebakken en een tent gemaakt.
Wat kunnen ze al mooi met elkaar spelen.
Groep 7 - IPC Groep 7 10-09-2018
Wij zijn de afgelopen dagen bezig geweest met ons eerste project van IPC. Het thema van dit project is: "Hoe leren wij?" 
Op deze foto's is te zien hoe wij bepaalde dingen aan elkaar hebben geleerd. Wij hebben geleerd om een PowerPoint-presentatie te maken, een trucje te doen met voetbal, enzovoort. Het was erg leerzaam en leuk. Ook weten wij nu hoe wij het beste kunnen leren. Hiermee bedoel ik met mondelinge uitleg of door het echt te laten zien. 

Bedankt voor het kijken naar onze foto's! 

Groetjes, 
Groep 7. 
2e ronde Projectgroepen 17-09-2018
Vandaag de 2e ronde projectgroepen!
Groep 2 is verder gegaan met de dieren tekenen in stappen, wauw wat zijn er al mooie resultaten ontstaan! En we hebben voor het eerst het spel Qwirkle gespeeld, wat een uitdaging!
Groep 3 is aan de slag gegaan met een ruitjesblad, hierbij gaan we dobbelen met dobbelstenen en de hoeveelheid bij elkaar optellen om vervolgens deze hoeveelheid te kleuren op ons ruitjesblad. We willen hem helemaal vol krijgen, gaat dit ons lukken?!?! En we spelen het spel deja vu om ons geheugen te trainen, dit moet juf Rianne ook nog trainen ;)
Groep 4 heeft een fantastisch begin gemaakt met de oerwoud poster, deze komt steeds voller en wordt steeds mooier! Hier gaan we de komende 2 weken mee verder, succes!
Groep 5 heeft de eerste beoordeling op zak. De komende 2 weken gaan we verder met ons indianen document, we gaan goed letten op de hoofdletters, punten en vraagtekens.
Groep 6 heeft prachtige informatieve posters gemaakt  van het eigen gekozen land, 2 leerlingen hebben zelfs de presentatie gedaan in de taal van het gekozen land. Super gaaf gedaan.
Groep 7 heeft de basisinhoud gepresenteerd en is beoordeeld. Zij gaan nu een spoor maken van snelle treinen in Japan, Europa en China.
Groep 8 heeft spelinstructies gemaakt bij nieuwe spellen, zodat wij deze spellen snel kunnen spelen :) Zij gaan nu een mindmap maken van de Formule 1, deze gaan zij over 2 weken presenteren.
Het was weer een intensieve en leerzame dag, zet hem op allemaal!
vliegend naar huis Groep 1 11-09-2018
Vandaag heeft groep 1 een ballon opgelaten in de lucht.
Ze vonden het mooi om te zien wat de wind met de ballon ging doen.

's Middags hebben we een vliegtuig gevouwen met elkaar en zijn overal naar toe gevlogen.
En natuurlijk toen de school uitging met het vliegtuig naar huis!

 
Naar de bibliotheek! Groep 2 07-09-2018
Vandaag zijn we naar de bibliotheek geweest, samen met groep 7.
Iedereen van ons heeft een 'maatje' uit groep 7, hiermee lopen wij hand in hand naar de bibliotheek.
Daar mogen wij eerst een boekje uitkiezen, vervolgens ons maatje en daarna worden we voorgelezen.
Wat een feestje!!
Ons uitgekozen boek hebben we geleend en staat nu bij ons in de klas.
Bedankt maatjes uit groep 7 en tot over een paar weken.
KICK off Projectgroepen 04-09-2018
Start projectgroepen!
Vandaag, dinsdag 4 september, is de kick off geweest van de projectgroepen!
Groep 2 gaat dieren tekenen aan de hand van gegeven stappen, dus goed kijken, potlood licht gebruiken, gummen, opnieuw proberen totdat we tevreden zijn over ons getekende dier! En we spelen het coöperatieve spel; Leo de Leeuw moet naar de kapper. Wij moeten ervoor zorgen dat hij binnen 4 dagen bij de kapper is, anders is hij te laat en zijn zijn manen te lang.
Groep 3 speelt het spel Beverbende, we moeten goed onthouden welke kaarten wij zelf hebben en welke kaarten de andere spelers hebben om zó laag mogelijke punten te behalen. Ook gaan we een tekening in 6 stukken als één geheel kleuren, dit vraagt om samenwerken. Ik ben benieuwd naar het resultaat over 2 weken.
Groep 4 is gestart met het project Oerwoud. We gaan informatie lezen en opzoeken om 15 vragen te kunnen beantwoorden. Bijv. Wat zijn roofdieren? Wat groeit er in de pel van een luiaard? Etc. Deze vragen en antwoorden worden verwerkt op een poster, en later in het programma Word.
Groep 5 is gestart met het project Indianen. We komen er direct achter dat we nog niet zo heel veel weten over indianen dus dat maakt het extra interessant. We gaan de basisinhoud lezen en verwerken in Word, dit printen we over 2 weken uit voor onze beoordeling.
Groep 6 is gestart met het project Landen. Iedereen kiest zijn/haar eigen land uit en gaan de opdrachten maken bij dit gekozen land. We starten met het maken van een poster, waar we alle informatie die we al weten verwerken.
Groep 7 is gestart met het project Snelle Machines. Zij gaan de basisinhoud verwerken op een eigen gekozen manier, over 2 weken gaan ze dit presenteren in 1 minuut.
Groep 8 gaat in 4tallen instructiefilmpjes maken bij de volgende spellen: boonanza, patchwork, skye en qwixx. Deze instructiefilmpjes mogen maximaal 2 minuten duren, per spel.
Allen; heel veel succes en plezier bij het aangaan van deze nieuwe uitdagingen! En jullie weten wat ik altijd zeg: ‘van proberen kun je leren’!

 
Start IPC! Groep 8 03-09-2018
Vandaag is groep 8 begonnen met IPC!
Het eerste thema waar we aan gaan werken: Hoe leren wij?
De startopdracht was om de ander iets te leren wat jij goed kunt!

 
De eerste schoolweek! Groep 8 31-08-2018
De eerste schoolweek van ons allerlaatste schooljaar zit er alweer op!
Over een jaar beginnen wij aan een nieuw avontuur op de middelbare school. 
Voor het zover is gaan wij eerst nog een jaar knallen in groep 8!
We zijn deze week begonnen met nieuwe chromebooks van Snappet.
Dit werkt fijner dan de tablets die wij eerst hadden, we kunnen hiermee ook op Word werken.
Ook zijn we begonnen met het continurooster!
Maandag moesten we hier nog aan wennen, de helft had zijn brood nog niet op toen we al naar buiten gingen haha.
Natuurlijk is er ook dit jaar weer sport!
De helft van onze klas op blote voeten... schoenen te klein....
Volgende week starten we weer iets nieuws: het werken met IPC!

Groetjes,
Groep 8!
 
ballonnen Groep 2 28-08-2018
Wij werken met het thema de lucht in, van IPC Early Years.
We hebben al 2 vliegers de lucht in proberen te krijgen, zie foto´s. We hebben ervaren dat de wind echt onder de vlieger moet komen om de  vlieger omhoog te kunnen krijgen en houden, als je het touw langer maakt gaat de vlieger hoger en als je het touw korter maakt gaat de vlieger lager vliegen, deze vliegers zijn van plastic en dat is niet zo goed vinden de kinderen omdat het snel kapot gaat... Dus de vraag is hoe wij een sterkere vlieger kunnen krijgen...
Ook hebben we ballonnen in de lucht gebracht en gehouden, 1 leerling zei ´lijkt hier wel feest´
We zijn zelf vliegers aan het vouwen en versieren, we gaan ook een vogelvlieger ontwerpen en uitproberen. Als je de lucht in gaat, waar kom je dan.... in de lucht, in de ruimte, in de hemel... We hebben ook boeken van André het astronautje, hierin staat heel veel informatie over de ruimte.
We hebben een leuke start gemaakt met dit super leuke en interessante thema!