Activiteiten

BankBattle! Groep 8 16-05-2018
Vandaag hebben wij met groep 8 meegedaan aan de BankBattle.
We moesten vragne beantwoorden om vervolgens achter de code van de kluis te komen.
De kluis hebben wij gekraakt!
Hierna vonden we de eindopdracht best lastig, maar deze is ook gelukt!

Als afsluiting kregen we van de Rabobank (organisator BankBattle) een heerlijke taart!!!!
24 april Projectgroepen 24-04-2018
De projectgroepen hebben vandaag de resultaten gepresenteerd en die mogen er zijn hoor!
Wat een prestaties hebben jullie geleverd, complimenten!

Groep 1 gaat aan de slag met individuele smartgames, als we een  challenge voltooid hebben mogen we verder naar de volgende.
Groep 2 gaat een 'lente-alfabet' maken, bij iedere letter van het alfabet gaan we een woord bedenken, tekenen en proberen op te schrijven.
Groep 3 gaat mindmappen, 1 mindmap over kikkers en 1 mindmap over vlinders.
Groep 4 gaat een kasteel-bordspel maken in tweetallen, het begin is gemaakt. Er is veel overleg, er is een overvloed aan ideeën en de eerste opzet is concreet uitgewerkt.
Groep 5 gaat een gedicht schrijven over mummies, eerst maar eens een rijmschema uitkiezen en dan aan de slag.
Groep 6 gaat ook een gedicht schrijven, maar dan over oude egyptenaren.
Groep 7 gaat een weetjeskwartet maken van de 7 wereldwonderen.
Groep 8 heeft het eigen project afgerond!
koningsontbijt Groep 4 20-04-2018
Vandaag hebben wij lekker zitten genieten van een heerlijk koningsontbijt!
10 april Projectgroepen 10-04-2018
Update over onze projectgroepen!

Groep 1 is begonnen met kwartetten en het spel Max de kat, hierbij is samenwerken en duidelijk praten met elkaar erg belangrijk.
Groep 2 heeft 2 coöperatieve spellen om te spelen; 'De Slapende Reus' en 'Aardbevingen, reuze spannend om de Reus slapend te houden en de dieren en mensen op tijd thuis te brengen voor alle Aardbevingen. Bij beide spellen staat samenwerken voorop!
Groep 3 is begonnen met SET! Pittig zeg, maar we hebben een goed begin gemaakt. Het spel Pim Pam Pet kennen we al en gaat mee ter variatie.
Groep 4 heeft 2 prachtige familiewapens ingeleverd voor een cijfer! De andere 4 krijgen nog extra tijd om deze af te maken. Ondertussen kunnen zij het spel Woordzoeker en het spel Rumis spelen.
Groep 5 gaat een eigen 'Mummie bord spel' ontwerpen in 2 tallen, er is al aardig wat gebrainstormd en uitgedacht. De komende 2 weken alles netjes uitwerken zodat het spel helemaal klopt, ook moet er een uitleg bijgeleverd worden.
Groep 6 gaat informatie over de Oude Egyptenaren verwerken in Word. We gaan letten op Hoofdletters, vraagtekens en punten. En we gaan de antwoorden zo compleet mogelijk maken, dus uitgebreid.
Groep 7 heeft prachtige PPP gemaakt over de 7 wereldwonderen! Zij gaan nu individueel per wereldwonder een rebus maken, een woordzoeker maken en een sudoku maken. We hebben er al flink aan gewerkt!
Groep 8 werkt aan het eigen project met hun gekozen maatje, dit is super leuk om te zien! Zij hebben zichzelf beoordeeld op het informatieboekje, opdrachtenboekje en hoe het in de praktijk werkt.

Het was weer een dag vol zweetdruppels en grote glimlachen!
Spreekbeurten Groep 5 09-04-2018
In groep 5 hebben we een start gemaakt met de spreekbeurten. De kinderen mochten zelf kiezen of ze een spreekbeurt wilde doen of niet. De meeste kinderen hebben hiervoor gekozen, wat ontzettend leuk is!
We hebben de volgende spreekbeurten al gehad: 
- Thijs: dino's 
- Chai: menselijk lichaam
- Bjorn: de ruimte
- Kyra: katten
- Milan: basketbal 
- Isabella: kipnuggets
- Jasmijn: WKZ

Al deze leerlingen hebben al een goed gescoord! We vonden en vinden het erg leuk omdat we er veel van leren. Vaak krijgen we ook nog iets lekkers als we de quizvragen aan het eind goed hebben. Bij Isabella kregen we zelfs warme kipnuggets, mmmmm. 

We kijken uit naar de spreekbeurten die nog komen gaan, namelijk:
- Japke: Judo 
- Emmely: schildpadden 
- Sanne: honden
- Emily: majorette 
- Lucas: games 
- Daan: voetbal
- Fedde: computers 
- Jody: breakdance
Theorie-examen Verkeer! Groep 8 05-04-2018
Het theorie-examen voor verkeer stond vandaag op het programma!
Spannend..... het allereerste examen van de leerlingen!

IEDEREEN IS GESLAAGD!!! TOPPERTJES!!!

 
Paaseitjes zoeken! Activiteiten schoolbreed 29-03-2018
De leerlingenraad had bedacht om paaseitjes te gaan zoeken!
Groep 7 en 8 verstopte de eieren en groep 1 en 2 mochten ze gaan zoeken.
Iedereen vond het zo leuk dat we daarna besloten om het nog een keer te doen!
Toen gingen groep 1 en 2 ze verstoppen en groep 7 en 8 zoeken.
Groep 5 en 6 hebben hetzelfde gedaan bij groep 3 en 4!

Bedankt voor deze leuke activiteit leerlingenraad!
 
Grote Rekendag! Groep 8 29-03-2018
Hoi,

Aan het begin van de ochtend hadden we een opening en ging de juf op het dak staan we moesten allemaal een blaadje vasthouden en de juf maakte een foto. Daarna gingen we in groepjes een werkboekje en allemaal opdrachten over een verhuisdoos.Na de pauze moesten we allemaal in tweetallen 25 vragen die de meester had verstopt maken. Het was een leuke ochtend! 

Groetjes Emmely
Grote rekendag Groep 4 28-03-2018
Vandaag was dé GROTE rekendag!
We hebben van alles geteld en er sommen bij bedacht. Het was een leuke gezellige leerzame dag. Aan het einde van de ochtend waren we helemaal uitgeteld. :) 
'van proberen, kun je leren' Projectgroepen 27-03-2018
Het was weer een dag vol met uitdagingen, hierbij hebben we lef en veel doorzettingsvermogen nodig!
Als we het dan voor elkaar krijgen, zijn we super trots op het resultaat en op het feit dat we niet opgegeven hebben.
Groep 1 gaat triominos junior spelen, heel goed kijken naar de kleuren en getallen! Wat is het dan balen als de getallen net verkeerd om zitten... En toppletree, met één hand! 
Groep 2 is gestart met concentra, dit is een soort sudoku met afbeeldingen. Dit heeft een paar zweetdruppeltjes gekost, maar het resultaat mag er zijn! Zij gaan hier verder mee oefenen. Ook hebben zij de 'gewone' triominos, nu gaan zij zonder kleuren de stenen proberen aan te leggen.
Groep 3 is begonnen met het spel 'woordzoeker', de woorden kunnen van links naar recht staan, maar ook van rechts naar links, van onder naar boven of  van boven naar onder en nog schuin... Ook het spel Rumis gaan we spelen, zo slim mogelijk bouwen zodat je van bovenaf gezien het grootse oppervlak in jouw kleur krijgt. 
Groep 4 gaat aan de slag met een eigen familiewapen,  net zoals de ridderfamilies vroeger hadden. Eerst gaan zij een ontwerp maken, passend bij hun gezin, daarna gaat ze dit ontwerp uitwerken en van uitleg voorzien. Deze uitleg wordt getypt in Word.
Groep 5 gaat informatie over 'mummies' verwerken in Word, we gaat letten op; kleur van de vragen en antwoorden, leestekens, leesbaarheid, complete antwoorden en bijpassende plaatjes. Er is al een goed begin gemaakt.
Groep 6 gaat een eigen piramide bouwen, inclusief graf en schatten. Zij hebben informatie verworven, gebrainstormd in groepjes en kunnen nu aan de slag. Het uiteindelijke bouwwerk wordt voorzien van een uitleg, getypt in Word.
Groep 7 gaan in 2- en 3tallen op zoek naar de '7 wereldwonderen', hiervan gaan zij een powerpointpresentatie maken. Deze bevat 18 pagina's; een begin, inleiding, 2 pagina's per wereldwonder, bronnen, slot. 
Groep 8 is bezig met het eigen project, hiervoor hebben ze zelf een leerling gekozen en met deze leerling gaan zij dit project uitvoeren. Tot nu toe gaat het goed en wordt er met veel enthousiasme aan gewerkt. 1 tweetal gaat aan de slag met het spel Loxio.

Ik heb veel inzet en enthousiasme gezien vandaag; maak er wat moois van!
En weet; 'van proberen, kun je leren!'.