Activiteiten

Walibi! Groep 8 05-07-2018
Afgelopen vrijdag heeft groep 8 genoten van een zonnige dag in Walibi!
Na het schoolkamp van ma t/m wo mochten de leerlingen donderdag lekker uitslapen.
Hierdoor was vrijdag iedereen fit voor Walibi.
Een aantal leerlingen hebben hier zelfs angsten overwonnen! 
Project carillon Groep 5 27-06-2018
De afgelopen weken hebben we aan een project van kunst centraal gewerkt, namelijk over klokken en het carillon. We hebben 3 lessen in de klas gehad waarin we veel leerden over de geschiedenis ervan en hoe we muziek kunnen maken met klankstaven. Als uitstapje zijn we naar de Beiaardschool in Amersfoort geweest. Hier mochten we op de verschillende muziekinstrumenten spelen en een echte beiaardier vertelde er van alles over. Als afsluiting zijn we met groep 6 naar het carillon in Spakenburg geweest. We hebben hier een quiz gedaan over alles wat we hadden geleerd. Een beiaardier speelde verschillende liedjes die we moesten raden. We vonden het een erg interessant en leuk project!
Last one... Projectgroepen 12-06-2018
Het is vandaag de laatste keer projectgroep van dit schooljaar...
Wat hebben we samen veel ontdekt, gespeeld en geleerd!

Groep 1 gaat tot slot aan de slag met topple tree, wie heeft er als eerst 4 dezelfde takken op elkaar... En de écht Halli Galli, bellen bij 5 dezelfde vruchten...!
Groep 2 heeft het spel deja vu, hiermee trainen we ons werkgeheugen. Hierbij moet je jezelf goed blijven focussen om de juiste keuzes te maken, zet 'm op!
Groep 3 heeft het 'sea life' kwartet en Last Letter, hierbij wordt ons creatieve brein aan het werk gezet. Het ging al goed de 1e twee keer, dus ga zo door!
Groep 4 is met sticks aan de slag gegaan, hierbij wordt ons inzicht op de proef gesteld... Soms moeten we kaarten draaien en vervolgens komen we toch tot de conclusie dat het niet past, of juist wel! Ook rummikub junior is gespeeld.
Groep 5 heeft 2 spellen: triominos en swish! Nee niet het dansje, maar een spel! Ook hierbij gaat het om inzicht en bij swish ook nog om snelheid. Veel leerplezier!
Groep 6 is op zoek naar woorden, bij de woordzoeker, wie legt de meester woorden met zijn of haar kleur! Ook ganzenbord en het slangenspel zorgtde voor veel spelplezier.
Groep 7 heeft prachtige 8e wereldwonders gemaakt! Deze zijn te bewonderen in de bovenbouw hal bij de computers, bij ieder wereldwonder zit een beschrijving zodat je weet wat het 8e wereldwonder inhoudt. 

We zetten de komende periode spellen in, om onze executieve functies te trainen. Daarna gaan we genieten van onze welverdiende zomervakantie om daarna weer vol enthousiasme en energie te kunnen werken in de projectgroepen.
Algemene Leden Vergadering Activiteiten schoolbreed 07-06-2018
Geachte leden, donateurs en overige betrokkenen bij Schoolvereniging VCO Bunschoten.
Wij nodigen u van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering.

Datum: Donderdag 21 juni 2018                  Tijd: 20.00 uur
Locatie: P.C. basisschool ‘De Wegwijzer’     Idenburgstaat 9, Bunschoten
Hutten bouwen Groep 3 07-06-2018
  Hutten bouwen.

Het thema van Lijn 3 is: Hutten bouwen. Om dat nou alleen maar te lezen in het leesboek... beter is het om het zelf ook te gaan doen!
We hebben gesjouwd met dozen, kleden, stenen, knijpers en touw. Overal op het bovenbouwplein verschenen hutten. Je kon er in spelen en slapen... Met een koekje en wat drinken werd het pas echt gezellig in de hutten. Maar ook het opruimen na afloop ging prima! .
Sportdag 2018 Groep 3 01-06-2018
Sportdag 2018.

Onze eerste sportdag! Het was warm, het was leuk, we hebben een geslaagde ochtend gehad. Wat waren er veel ouders die geholpen hebben, leuk!
Foutloos verkeersexamen! Groep 8 06-06-2018
De leerlingen met een foutloos verkeersexamen kregen vanavond hun dipoloma op het gemeentehuis.
Voor de Wegwijzer was het dit jaar extra feestelijk, maarliefst 5 leerlingen komen van de Wegwijzer!
Ook de andere 6 leerlingen willen wij feliciteren met die mooie resultaat!

Wij zijn sowieso super trots op alle leerlingen van groep 7 en 8, 
iedereen is in 1x geslaagd voor zowel het theorie- als praktijkexamen!

 
Bottertocht! Groep 8 05-06-2018
Groep 8 heeft een bottertocht gemaakt horend bij het project 'de bruine vloot'.
Nadat we een gastles kregen met veel interessante informatie over de botter gingen we nu een bottertocht maken.
Voor Stijn was het extra bijzonder, zijn opa was één van de schippers!
We hebben veel geleerd over onze eigen Spakenburgse cultuur. 
aan de slag.... Projectgroepen 28-05-2018
Vandaag is het alweer de één na laaste keer projectgroep.
En wat zijn de resultaten verrassend!

Groep 1 heeft gewerkt aan individuele smartgames, iedere keer zijn we challenges verder gekomen. Het leuke is dat ook klasgenoten mee hebben gedaan en we zó steeds een challenge verder zijn gekomen.
Zij gaan nu Einfach Spitze spelen, deze is al bekend en een nieuw spel: Déj'a Vu, hiermee gaan we ons werkgeheugen trainen.
Groep 2 heeft gewerkt aan het lente-alfabet. Zij kunnen deze nog verder uitwerken, zij gaan ook aan de slag met het spel topple tree en halli galli.
Groep 3 heeft een eerste mind map gemaakt, super resultaat! Natuurlijk zijn er verbeterpunten en die nemen we mee naar de volgende keer. Zij gaan nu rummikub junior en blok us spelen, vooral rummikub junior is goed kijken en leren begrijpen!
Groep 4 heeft in 2 tallen 3 prachtige kasteelbordspellen uitgewerkt. Deze gaan we nu ook daadwerkelijk spelen, er zitten creatieve en unieke spelregels in verwerkt. Zij gaan nu een gedicht schrijven over Ridders en Jonkvrouwen, in Word van minimaal 20 regels.
Groep 5 heeft de gedichten voorgedragen, wat een resultaat! Alles rijmt en er zit een verhaal in met verrassende elementen, zoals Max Verstappen en scheten laten....
Groep 6 heeft een dagje weg, dus zij hebben een dagje vrijaf gehad.
Groep 7 heeft een aantal kwartetten over de 7 wereldwonderen gepresenteerd, in één woord WAUW!!!! Zij gaan nu een eigen 8e wereldwonder ontwerpen, deze krijgt een plek in Spakenburg.

We gaan knallen bij deze laatste opdracht van dit schooljaar!!
Zie foto's social media.
 
BankBattle! Groep 8 16-05-2018
Vandaag hebben wij met groep 8 meegedaan aan de BankBattle.
We moesten vragne beantwoorden om vervolgens achter de code van de kluis te komen.
De kluis hebben wij gekraakt!
Hierna vonden we de eindopdracht best lastig, maar deze is ook gelukt!

Als afsluiting kregen we van de Rabobank (organisator BankBattle) een heerlijke taart!!!!