Activiteiten

'laatste x' Groep 2 16-04-2019
Vandaag zijn wij fanatiek gestart met groep 2 en het spel Ka-Boem! Hierbij gaat het om tactiek en inzicht, met tegelijkertijd veel incasseringsvermogen! Goed gedaan.
Groep 3 heeft weer een grote stap gemaakt in Word, Plaatjes plakken!!!!! Een zin typen en dan op google een bijpassend plaatje zoeken, knippen en plakken. Ga zó door met oefenen!
Groep 4 heeft prachtige woenstijnmonsters gemaakt en gepresenteerd, er is goed nagedacht over de overlevingskansen in de woestijn. Zij gaan nu aan de slag met verschillende soorten cactussen, dit gaan zij verwerken in PowerPoint. 
Groep 5 weet precies wat 'bioluminiscentie' inhoudt! Knap gedaan en goed verwerkt! Zij gaan nu een lied, gedicht of rap maken van 30 regels over een bedreigde vissoort.
Groep 6 heeft super veel ideeën bedacht om geld te verdienen! Gaan jullie deze ideeën uitvoeren? Zij gaan nu een geldquiz maken en uitvoeren, de resultaten gaan we verwerken in een grafiek. Succes!
Groep 7 heeft prachtige ontroerende columballades gezongen! Zij gaan nu een andere ontdekkingsreiziger uitkiezen, hiervan gaan zij een mindmap maken en presenteren in 1 minuut.

'Laatste x' vandaag voor mij, juf Caja gaat het overnemen!
Ik wil jullie allemaal bedanken voor alle mooie, humoristische, leerzame en mooie momenten, we hebben echt stappen gemaakt! Ga zó door allemaal! 
Succes, groetjes juf Rianne
Oranje boven! Groep 2 11-04-2019
Vandaag zijn we naar de sporthal gelopen, hier heeft de oranjevereniging een voorstelling voor ons geregeld.
We hebben genoten, BEDANKT!
 
Stap(pen) maken... Projectgroepen 02-04-2019
Vandaag zetten wij 'grote' en/of 'kleine' stappen in onze ontwikkeling!
Super om te zien dat nieuwe dingen ontdekken en leren leuk is en doorzettingsvermogen geeft, ga zo door!

Groep 2 speelt het coöperatiev spel 'Leo de leeuw moet naar de kapper'. We hebben Leo in 3 dagen bij de kapper gekregen, jippie!
Groep 3 heeft Word verder ontdekt, we kunnenn nu ook in verschillende kleuren typen en tekst bewerken.
Groep 4 heeft prachtige presentaties gegeven bij de zelfgemaakte poster over de kameel. 1 presentatie is vanuit de kameel zelf gegeven, super leuk gedaan.
Groep 5 heeft op een geheel eigen creatieve wijze een voedselketen gemaakt, super gedaan! Wij gaan nu in 2 tallen een werkstuk maken over 'bioluminescentie'. Wat???? Ja, bioluminescentie! Met behulp van filmpjes, vertalingen en informatie hebben we al een begin gemaakt, ik ben benieuwd naar de resulaten.
Groep 6 heeft de geld-puzzel-tocht in elkaar gezet en uitgevoerd in 2 tallen. Nu gaan zij zelfstandig aan de slag met de volgende 2 opdrachten: 1. Geld-verdienen-poster. 2. Lotje uit de loterij.
Groep 7 en 8 hebben de 'Ik-ruik-de-nieuwe-wereld-wedstrijd' uitgewerkt, het enthousiasme spat er vanaf! Zij gaan nu aan de slag met de columballade, deze heeft een inhoud van 30 regels nodig. Succes!
 
leren = leuk! Projectgroepen 19-03-2019
Vandaag weer een nieuwe dag vol uitdagingen in de projectgroepen!
Leren = LEUK!

Groep 2 is geheugen gaan trainen met het spel 'think', welk dier, welke hoed en welk kado staat er op welke kaart! #executievefuncties
Groep 3 heeft een volgende stap gezet in het programma Word, we hebben de verschillende lettertypen bekeken en uitgeprobeerd, ook hebben we ontdekt dat we de lettergrootte kunnen veranderen!
Groep 4 heeft 3 fantastische toneelstukken neergezet! Super knap! Wij gaan nu een poster maken over 'de kameel', we hebben hierbij informatie nodig. Deze kunnen we halen uit boeken, ons informatieboekje of internet. Deze informatie gaan we verwerken op onze informatieve poster. Over 2 weken mogen we onze poster in 1 minuut presenteren. Zet 'm op kanjers!
Groep 5 gaat aan de slag met het maken van een voedselketen, we hebben eerst filmpjes bekeken en informatie gelezen hoe een voedselketen werkt en eruit ziet. Nu gaan we met onze eigen creativiteit een eigen voedselketen maken, van het leven in de oceaan.
Groep 6 gaat een 'geld-puzzel-speurtocht' maken voor de eigen groep, deze kunnen wij uitvoeren in de week van het geld, helemaal passend.
Groep 7 en 8 gaan de 'ik-ruik-de-nieuwe-wereld-wedstrijd' voorbereiden, uitvoeren in de eigen groep en nabeschouwen in 3 vlogs!

Allemaal succes! 
Aan tafel! Groep 2 07-03-2019
Hallo allemaal!
Wij zijn in groep 2 gestart met ons nieuwe thema: "aan tafel".
Hiervoor hebben wij allemaal thuis 5 dezelfde hapjes gemaakt, al deze hapjes hebben we op onze eigen grote gemaakte tafel gezet. We hebben allemaal verteld wat we hebben gemaakt, en soms ook hoe we het hebben gemaakt. Daarna hebben we bijna alles lekker opgegeten, het was een groot succes! Óók het proeven van nieuwe dingen vonden we erg leuk en interessant! We hebben het ook met elkaar gehad over hoe je aan tafel zit, hoe je eet, of je een vast plek hebt aan tafel etc. 
We hebben een paar hapjes naar onze grote broers en/of zussen gebracht, de rest is allemaal door ons opgegeten!
We hebben genoten!
Nu gaan we leren in de volgende focussen: hoe en wat wij thuis eten, buiten de deur eten, gezond en ongezond eten, voeding en afval en eten van over de hele wereld.
We houden jullie op de hoogte!
start thema: aan tafel Groep 1 04-03-2019
Maandag 4 maart zijn we gestart met een nieuw thema: aan tafel.
Dit hebben we gedaan met een lopend buffet. Wat hebben de kinderen heerlijk gegeten en wat vonden ze het mooi om zelf eten te gaan halen op hun bord. Ook hebben we gezien hoe een tafel gedekt kan worden en wat je nodig hebt om te eten.
Het lopend buffet hebben we afgesloten met een chocolade fontein met aarbeien en stukjes banaan.
Dit alles was een hele belevenis waar we veel van geleerd hebben.
De komende weken gaan we nog veel meer leren over het thema: aan tafel. 
 
Volgende ronde! Projectgroepen 05-03-2019
Groep 2 en 3 zijn gestart met een woordbingo. We hebben allemaal 7 kaartjes met hierop een plaatje en het woord, als de cd een woord zegt die wij hebben, brengen wij zo snel mogelijk ons kaartje naar juf Rianne. Na 2 rondes gaan we in 2 teams in estafette vorm de bingo doen, we hebben nieuwe woorden geleerd, gelezen en opgezocht. Een groot succes!
Groep 4 heeft prachtige mindmaps gemaakt met  veel leuke informatie over de woestijnhagedis. Wist je dat hij gaat dansen in de woestijn om het hete zand te trotseren? Nu gaan we een toneelstuk uitwerken in 2 tallen met als thema: fatamorgana.
Groep 5 heeft de roofdieren keurig uitgewerkt in een schema! Deze roofdieren kom ik liever niet tegen.... Ook de inktvis heeft veel informatie op zijn lijf geschreven gekregen, leuk  leuk leuk! Wij gaan nu in 2 tallen een mindmap maken over schaal- en ongewervelde dieren op de zeebodem. Maak er wat moois van!
Groep 6 heeft uitgerekend hoeveel zij kosten per maand..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Nu gaan zij eigen geld ontwikkelen in 2 tallen!
Groep 7 en 8 hebben gewerkt over de Vikingen, een flipflapboekje en tekening! Goed gedaan! We gaan nu leren een betoog schrijven, en dan vooral de argumenten goed leren uitwerken. Óók gaan we een spel ontwikkelen voor groep 2, 'Indianen vs. Spanjaarden'. Succes!
 
Bezoek genadebank Groep 5 21-02-2019
Vanmorgen hebben we een bezoekje gebracht aan de genadebank. Voor ons project 'wat eten we vandaag' hebben we voedsel ingezameld voor de genadebank. Vandaag hebben we het gebracht. Met elkaar hebben we wel 5 dozen vol etenswaren verzameld. Voor het eerst in een lange rij fietsen, spannend!! Maar gelukkig ging het goed. Daar aangekomen vertelde Daniëlle hoe de genadebank te werk gaat en mochten we vragen stellen. Aan het eind stond er nog een lekker glaasje limonade voor ons klaar met een koekje. We vonden het leuk en leerzaam om te weten hoe voedselbanken in Nederland werken. We zijn dankbaar voor alles wat wij hebben! 
Bouw! afgerond Groep 5 18-02-2019
Yes! Ook Jessey heeft Bouw! afgerond!
Goed gedaan topper!
Breien Groep 2 14-02-2019
Vandaag is oma Coby bij ons in de klas geweest, van haar hebben wij leren breien.
Het is nóg geen hele sjaal maar we hebben genoten!
Bedankt oma Coby!!