20 februari 2018

Algemeen 20-02-2018
20-02-2018
 
Groep 2 heeft prachtige resultaten gebouwd met kapla, vooral de verhalen erbij zijn fantastisch. Nu gaan zij aan de slag met het spel “Last Letter”. Iedereen krijgt 5 kaarten met verschillende afbeeldingen, hierbij kun je verschillende woorden maken. Het volgende woord moet beginnen met de laatste letter van het voorgaande woord. Hierbij kunnen we onze fantasie en creativiteit goed bij gebruiken.
Groep 3 heeft gewerkt met individuele smartgames, zij gaan nu aan de slag met spellen die je samen moet doen. Pim Pam Pet is op dag 1 favoriet, zij hebben ook BlokUs en Halli Galli meegekregen.
Groep 4 gaat een informatieve poster maken over Karel de Grote, we beginnen met informatie zoeken. Deze informatie kunnen we kopiëren en plakken in word, MAAR we gaan het in onze eigen woorden typen. Een mega uitdaging voor ons!
Groep 5 en 6  hebben de onderzoeksvragen uitgewerkt in een PPP, hierbij is veel inzet gezien. De volgende opdracht is jouw eigen leven tekenen, van je geboorte tot aan nu. Met in ons achterhoofd de hiërogliefen vanuit het Oude Egypte en dummie de mummie.
Groep 7 heeft veel informatie gevonden over de Olympische Winterspelen, iedereen heeft leuke nieuwe dingen ontdekt en gepresenteerd. Zij gaan nu in 2tallen een enquête van 10 vragen maken, deze nemen ze af bij 10 verschillende personen. Tot slot maken ze bij 1 vraag een grafiek of tabel en zij gaan een conclusie schrijven. Dit gaan zij de volgende keer presenteren.
Groep 8 is begonnen met het creëren van een eigen project, zij hebben gewerkt aan het informatieboek en opdrachtenboek. Zij gaan nu 5 verdiepende opdrachten bedenken en uitwerken, passend bij het gekozen thema.
 
Succes allemaal, van proberen kunnen we leren!