Nieuwe projecten!

Algemeen 15-01-2019
We gaan het jaar 2019 starten met nieuwe projecten!

Groep 2 gaat Einfach spitze en Block us spelen. We gaan hierbij onze tactiek proberen te bepalen en vervolgens met elkaar bespreken of dit een juiste tactiek is geweest.
Groep 3 gaat dammen! Een aantal kennen dit al, we gaan in duo's dammen, al snel blijkt dat wij voor verrassende keuzes kunnen komen te staan en vooruit moeten gaan leren denken.
Groep 4 start met het project 'woestijn'. Zij gaan informatie zoeken bij de vragen zodat we deze compleet kunnen beantwoorden, dit doen wij in Word. De vragen typen wij in het zwart en de antwoorden typen wij in kleur.
Groep 5 start met het project 'roofdieren uit de zee'. We hebben wél 20 bladzijden met informatie..... We gaan deze lezen en tegelijkertijd belangrijke informatie onderstrepen en aantekeningen erbij maken, vervolgens gaan wij een poster maken van de verschillende zones in oceanen. Per zone gaan wij de kenmerken, diepte en 'leven' aangeven. Over 2 weken wordt deze poster beoordeeld.
Groep 6 start met het project 'geld'. Wat weten wij hier eigenlijk al van? Van de euro? Kennen wij de gulden? Wij gaan op onderzoek uit aan de hand van een aantal vragen, deze vragen gaan wij beantwoorden in word zodat het mooi op papier komt te staan.
Groep 7 en 8 starten met het project 'columbus'. Wij gaan een tijdlijn maken over de ontdekkingsreizen van Columbus, hierbij komen wij een aantal nieuwe woorden tegens zoals proviand... hiervan gaan we op zoek naar de betekenis. De tijdlijn wordt beoordeeld op netheid, informatie en originaliteit.

Succes allemaal!