Ongemakken horen bij het leren!

Algemeen 12-02-2019
Vandaag weer aan de slag met onze projectgroepen!

“Ongemakken horen bij het LEREN, help leerlingen hier mee om te gaan! Neem de ongemakken dus niet weg!”

Dus op naar nieuwe uitdagingen!
Groep 2 is aan de slag gegaan met de cijferkaarten van een kaartspel; hoe kunnen we deze kaarten sorteren? Op hoeveelheid, op vormen, op rijen etc. We hebben ook het spel hoger. lager of gelijk gedaan.
Groep 3 heeft een begin gemaakt met Word, typen, enter, backspace en spatie. Wij gaan onze gevonden gewervelde en ongewervelde dieren uittypen. Waar staat de letter W? Waar staat de letter d?
Groep 4 gaat nu een mindmap maken over de woestijnhagedis. Wij hebben samen de vorige mindmap bepsproken en tot de conclusie gekomen dat we kleur kunnen gaan gebruiken, informatie ordenen en bij elkaar opschrijven, tekeningen erbij kunnen maken. Dus genoeg nieuwe uitdagingen! Succes.
Groep 5 gaat op zoek naar 5 giftige zeedieren en wij willen te weten komen hoe deze dieren het gif inzetten. We hebben al een filmpje gevonden over een zeeslang... iehhhh...... Ook gaan we een mindmap maken over de octopus in de vorm van een octopus.
Groep 6 gaat onderzoeken hoeveel geld zij per maand kosten... Wij zijn héél benieuwd wat dit onderzoek gaat opleveren ;)
Groep 7 en 8 gaan aan de slag met Vikingen, zij gaan hierover een FlipFlapBoekje maken en een eigen Viking ontwerpen.

Succes allemaal, én DOORZETTEN!