Alles over

Groep 5

Welkom op de pagina van groep 5.
Veel lees- en oefenplezier!

Dit zijn wij:
Bovenste rij van links naar rechts: Mila, Daphne, Duko, Aron, David, Amy en juf Sanne
Middelste rij van links naar rechts: Roan, Gyan, Isabel, Mohammed, Quintijn en Silas. 
Onderste rij van links naar rechts: Gerlano, Sterre, Denyse, Tolgahan, Eva, Aaron en Jessey

Handige sites:
* Rekenenspellen met geld klik hier                * Werkbladen van alle vakken op Huiswerkweb klik hier
* Oefenen voor alle vakken klik hier                * Alle vakken oefenen voor Cito klik hier 

Rekenen:
* Klik hier om tafels, plus- en minsommen te oefenen.  
* Klik hier om het klokkijken (analoog + digitaal) te oefenen.

Lezen:
* Klik hier om woorden op snelheid te lezen / oefenen.

Spelling:
* Klik hier om de woorden van spelling te oefenen.
* Klik hier om in te loggen op spellingoefeneningen.nl 

Documentatie

Foto's van Groep 5

THIS IS HOLLAND Groep 5

Openen

Kunst centraal (kerk) Groep 5

Openen

Genadebank (IPC) Groep 5

Openen

Bezoek aan de boerderij Groep 5

Openen

IPC startpunt wat eten we vandaag Groep 5

Openen

Dierendag Groep 5

Openen

Start IPC Groep 5

Openen

Activiteiten van Groep 5

Uitje This is Holland Groep 5 20-06-2019
We stappen in de bus en iedereen heeft er zin in. Als we aan komen toen waaren we wat te vroeg. Toen zag iemand  de leters i amsterdam.Toen ging iedereen er heen we waaren toen daar en iedereen wou een foto. Van ons dus we waaren gewoon een fotomodel. Toen gingen we er in en toen gingen en we op de foto. En toen gingen we een trap op lopen en toen ontmoeten we een man die toen ons helpte we volgde hem. Naar een zaal waar je een filmpje te horen kreeg. Op dat filmpje zag je hoe het vroeger was en dat het water nederland`s bescherming was en toen het was af gelopen toen liepen we door een gang tot een lift daar ging je om hoog en toen kwam je bij een zaal hoe het nu is toen dat was afgelopen. Toen gingen we naar een andere zaal daar waar en stoelen en je moest daar een gordel om. En toen gingen de hekjes om laag en toen ging je naar vooren. En toen leek het net of je vloog en toen zag je heel nederland dat vond. Iedereen leuk op één na na Aron versteeg hij hat hoog te vrees en vond het een beet je te eng.  toen het klaar was gingen alemaal kinderen roepen. Nog een keer nog een keer! en toen gingen we naar beneden en toen vroeg juf sannen wie wel er mee naar de pont en toen. Zij de juf maak maar een rij buiten. En toen liepen we naar de pont naar sentraal station. EN toen gingen we naar de over kand en weer trug. Toen kwam de andere groep en die wou  ook en toen gingen we de een e groep heen en weer en de anderen gingen wagten tot de anor deren groep trug was. En iedereen zeur de ik wil eeten. en eindelijk daar waaren ze en toen moesten we ook nog nog een stukje truglopen het was een gezelige boel. Heel veel kinderen gingen glijen en toen gingen we weer naar de bus. En iedereen ging ziten en toen weer 1 uur terug rijden. en toen was de dag voor bij.

Groetjes David uit groep 5. 
Kunst centraal (kerk) Groep 5 06-06-2019
We hebben een e-mail van Frederika Kortenhorst ontvangen. Zij heeft op zolder oude spullen gevonden van haar over over over overgrootvader. Ze vroeg of wij konden helpen met haar zoektocht. Op de prent herkende wij de Hervormde kerk in ons dorp. Dit wel van jaaaaaaren terug. We hebben haar teruggemaild en zij nodigde ons uit om naar de Hervormde kerk te komen. Samen met groep 6 hebben we Fredrika Kortenhorst ontmoet. In de kerk vertelde zij een boeiend verhaal over hoe haar over over over overgrootvader hier in dorp terecht was gekomen. Ook mochten we de kerk bekijken. 

Dit was een project van Kunst centraal. Ieder jaar hebben we 2 projecten. Eén gericht op cultuur en de ander gericht op kunstzinnige vakken. 
Spreekbeurten Groep 5 24-04-2019
In groep 5 mogen de kinderen ervoor kiezen om een spreekbeurt te geven. 
Dit is een goede oefening voor groep 6. 
Veel kinderen hebben ervoor gekozen om een spreekbeurt te geven. 
Zo ook Isabel. Isabel hield haar spreekbeurt over poffertjes. 
Haar opa en oma hebben een eigen poffertjeskraam. Ze wist hier veel over te vertellen. 
In haar PowerPoint liet ze zien hoe poffertjes gemaakt worden, wat poffertjes zijn en welke materialen je nodig hebt om poffertjes te maken. 
Tot slot mochten we poffertjes gaan proeven bij haar thuis. Haar broer heeft de poffertjes voor ons klaargemaakt. 
Ze waren heerlijk!!!
 
Bezoek genadebank Groep 5 21-02-2019
Vanmorgen hebben we een bezoekje gebracht aan de genadebank. Voor ons project 'wat eten we vandaag' hebben we voedsel ingezameld voor de genadebank. Vandaag hebben we het gebracht. Met elkaar hebben we wel 5 dozen vol etenswaren verzameld. Voor het eerst in een lange rij fietsen, spannend!! Maar gelukkig ging het goed. Daar aangekomen vertelde Daniëlle hoe de genadebank te werk gaat en mochten we vragen stellen. Aan het eind stond er nog een lekker glaasje limonade voor ons klaar met een koekje. We vonden het leuk en leerzaam om te weten hoe voedselbanken in Nederland werken. We zijn dankbaar voor alles wat wij hebben! 
Bouw! afgerond Groep 5 18-02-2019
Yes! Ook Jessey heeft Bouw! afgerond!
Goed gedaan topper!
Bouw! afgerond Groep 5 04-02-2019
YES!! Deze topper heeft zijn Bouw!-diploma behaald! Gefeliciteerd David!
Bezoek boerderij Groep 5 25-01-2019
Woensdag zijn wij met groep 5 en 6 naar de boerderij van Mila's oom geweest. In het kader van IPC wat eten we vandaag zijn we rond gaan kijken hoe de boerderij eruit ziet, welke producten hier vandaan komen, vragen stellen aan de boer en vooral koeien voeren. De kinderen hadden het erg naar hun zin. Op school zijn we begonnen met een plattegrond te maken op paint van de boerderij. Leuk en leerzaam!
Wat was het vorige week woensdag toch leuk! Tijdens de lunch mochten we verschillende gerechten proeven als startpunt van ons nieuwe thema 'Wat eten we vandaag?'. Ouders hebben gerechten klaargemaakt uit verschillende delen van de wereld. Zo was er bijvoorbeeld falafel met hummus uit Syrië, injera met verschillende ingrediënten uit Ethiopië, ugali en samosa's uit Kenia, chili con carne uit Mexico, nasi uit Indonesië, cocosmelk uit China, dadels uit Turkije en pompoen uit Nederland. Genoeg dus om te proeven en te ontdekken. Niet alleen de kinderen vonden dit ontzettend leuk, maar ook de ouders en de leerkrachten. 

#internationaal #ouderbetrokkenheid #gezelligheid #ontdekken

Voor een filmpje van deze middag, bekijk onze Facebookpagina of Instagram!
Projectgroep indianen Groep 5 05-11-2018
Eva, Daphne, Mila, Aaron, Duko en Gyan hebben hard aan hun indianen project gewerkt. Ze hebben veel informatie getypt en uiteindelijk een indianenhuis ontworpen. In de klas hebben ze hun kunstwerken gepresenteerd. De kids waren erg onder de indruk. Juf Rianne heeft ze beloond met een dikke voldoende. We zijn trots op hen!
Rekencircuit wegen Groep 5 10-10-2018
Vandaag hadden we een ander soort rekenles. We hadden namelijk verschillende opdrachten in een circuit. Alle opdrachten gingen over wegen en gewichten. We hebben verschillende materialen gewogen met een weegschaal, we hebben opdrachten op Snappet gemaakt over wegen, we hebben een werkblad met verschillende weegschalen ingevuld en we hebben domino gedaan met grammen. Al met al hebben we veel geleerd over gewichten en wegen. Het belangrijkste is dat we nu weten dat 1kg 1000 gram is en je 1 kilo kan verdelen in 2 halve kilo's oftewel 500 gram. Ook weten we nu dat je 1kg kan verdelen in 10x 100 gram. Handig om te weten! Dankjewel stagejuf Sanne voor deze leuke en leerzame les!
Dierendag Groep 5 04-10-2018
Vandaag is het dierendag dus mochten de huisdieren mee naar school, leuk!!!!
 
Bouw! afgerond Groep 5 04-10-2018
Quintijn heeft vandaag zijn Bouw! diploma in ontvangst mogen nemen! Hij heeft het hele programma afgerond. Wat zijn we trots op jou topper!!
Start IPC Groep 5 24-09-2018
Maandag zijn we gestart met ons eerste project van IPC, namelijk ons brein. Als startopdracht zijn we als detective in de school gaan rondlopen. We hebben stiekem in alle klassen gekeken hoe er gewerkt wordt. Al onze gegevens hebben we ingevoerd in de computer. Via een speciale website kwamen de uitslagen in beeld.