IPC groep 5

Algemeen 25-11-2020
We zijn begonnen met een nieuwe thema van IPC. Dat thema heet 'Woon jij hier in de buurt?'. We hebben hutten gebouwd.We hebben poppenhuis voor de kleuters gemaakt .We hadden IPC over landen.Kennisoogst waar menssen, dieren en planten moeten wonnen.We zijn begonnen met Adrekskundden en Techniek.

Groetjes, Serra en Kristan. 


BIj Aardrijkskunde hebben we ons vooral verdiept in verschillende landen en culturen. Hoe wonen mensen in andere gebieden. Hoe is het weer daar? Heeft het weer ook invloed op de bouw van de huizen? Welke problemen zijn er in dat gebied en wat kunnen wij daaraan doen?
Ook hebben we bij Aardrijkskunde gewerkt als makelaar. We hebben huizen gezocht die bij verschillende mensen passen. Iemand die alleen woont heeft een ander huis nodig dan iemand met 4 kinderen. 

Bij Techniek hebben we vooral geleerd hoe we moeten werken met een plan. We hebben een plan gemaakt hoe we een poppenhuis voor de kleuters kunnen maken in 4 stappen. Ook hebben we een strip gemaakt over hoe je bakstenen kan maken van zoutdeeg. 

Deze week gaan we verder met natuur. Dinsdag hebben we een habitat wandeling door de buurt gemaakt. We hebben onderzocht welke dieren in onze omgeving wonen. Hiervan gaan we een kwartet maken. Deze week gaan we ook zaadjes potten en dit wekelijks bijhouden in een grafiek. We zijn benieuwd hoe snel ze gaan groeien! 


Ga naar album