SOS Pjotr

Algemeen 23-09-2022
Donderdag hebben we het nieuwe thema “SOS Pjotr” geopend. In de klas lag allerlei afval waaronder een fles met daarin een brief waarop stond “Zoek de plastic tas!” De kinderen waren super nieuwsgierig waar de tas zou liggen en wat erin zou zitten. In de tas zat het prentenboek SOS Pjotr. Dit boek is vormt de basis voor dit thema. Het gaat over Pjotr die samen met zijn opa op het strand woont. Als zij op een dag aan het strandjutten zijn, vindt hij een flesje met een brief erin. SOS HELP! staat erop. Dit is het begin van een mooi prentenboek over een jonge held én het klimaatprobleem waarin Pjotr verschillende dieren redt. 

Om de kinderen nog meer te betrekken bij het thema, zijn we met beide kleutergroepen naar het strandje gegaan. Gewapend met een handschoen en afvalzak gingen de kinderen fanatiek op zoek naar afval dat niet in de natuur thuishoort. Op school aangekomen, hebben we alle zakken leeggegooid en hebben we geïnventariseerd wat we zoal hadden gevonden en van welk materiaal het afval was gemaakt.

In het speelleerlokaal hebben we een flessenautomaat gemaakt waar de kinderen flessen in kunnen leveren en waar ze dan statiegeld voor terugkrijgen. De themahoeken zullen verder worden uitgebreid.Ga naar album