Startpunt IPC schatten

Algemeen 13-01-2020
Afgelopen donderdag hadden we het startpunt van het nieuwe IPC thema schatten. 
In circuitvorm hebben we 3 onderdelen gedaan. Eén opdracht was buiten. Met een metaaldetector zijn we op zoek gegaan naar verstopte muntjes. Er lagen er 80 verstopt. Helaas waren deze erg moeilijk terug te vinden (we hebben er met groep 5 en 6 maar 25 terug gevonden...). Gelukkig mochten we de volgende dag op het bovenbouwplein zelf nogmaals de muntjes verstoppen en met de metaaldetector de muntjes zoeken. Dit was wel erg leuk! 

In de gang stonden 4 bakken klaar waarin kleine materialen zoals potscherven, goude muntjes, knoopjes, haaientanden en metalen verstopt zaten. Deze moesten we opgraven, net zoals archeologen dat doen. Van alle gevonden potscherven hebben we een kommetje kunnen maken (zie intro foto). 

In de klas moesten we 10 woorden op de juiste plek schrijven. We maakten van oud papier eerst een muizentrappetje. Zo kregen we verschillende laagjes in de 'grond' (het oude papier). Op de lijntjes (laagjes) schreven we de 10 woorden waarvan wij dachten hoe diep deze in grond zouden liggen. We maakten de mindmap mooier door tekeningen toe te voegen.

Al met al was het een zeer interessant en leuk startpunt. We hebben zin in alles wat nog komen gaat!Ga naar album