Thema Beestenboel

Algemeen 05-03-2021
Deze week zijn we van start gegaan met thema Beestenboel. Een erg leuk thema. Het startpunt bestond uit een soort speurtocht. De kinderen hoorden dierengeluiden en moesten dan op zoek naar het plaatje van het dier dat erbij hoorde. 
In het speelleerlokaal hebben we een dierenartsenpraktijk ingericht. Aan de balie kunnen ze, al dan niet telefonisch, een afspraak maken die wordt genoteerd in de agenda. Daarna kunnen ze plaatsnemen in de wachtkamer met hun zieke of gewonde dier. Als ze aan de beurt zijn, komen ze in de spreekka-mer waar de dierenarts het dier onderzoekt. Uiteraard heeft de dierenarts passende kleding aan en gebruikt hij/zij een stethoscoop. Vervolgens wordt het dier verzorgd. Eventueel moet het dier een nachtje blijven in het dierenverblijf.

Ook kan het gebeuren dat de dierenarts een recept uitschrijft dat ingeleverd kan worden aan de balie. Hier kunnen ook medicijnen, zalfjes, speeltjes of voer gekocht worden. Daarvoor hebben de kinderen een iPad tot hun beschikking met een app waarmee ze de spullen kunnen scannen en er een kassabon wordt aangemaakt. Ze kunnen ook een pasje scannen waarmee ze betalen maar ook met contant geld kan betaald worden. Bovendien zit er in de app een mogelijkheid om een intercomboodschap in te spreken om bijv. de assistente op te roepen om te helpen bij het vasthouden van een dier tijdens de behandeling.

Deze week nam de juf haar hond mee waar ze over verteld heeft en nam 1 van de kinderen haar poes mee om daarover te vertellen.