Vandaag heeft groep 2 appelmoes gemaakt.
We zijn met het thema 'herfst' begonnen en daar horen niet alleen bladeren, paddestoelen, eikels en kastanjes, maar ook appels bij!
De kinderen mochten een geschilde appel meenemen die ze op school in kleine stukjes mochten snijden.
Toen dat klaar was hebben we alle stukjes in een pan gedaan met een beetje water erbij.
Dit hebben we aan de kook gebracht zodat de stukjes lekker zacht werden.
Daarna mochten de kinderen om de beurt even in de pan de harde stukjes fijn stampen met een stamper.
Toen dat gedaan was hebben we er een beetje suiker bij gedaan en kaneel.
Daarna moest de appelmoes even afkoelen.
Toen dat gebeurd was mocht iedereen een beetje appelmoes proeven in zijn of haar bakje.
Wat vonden ze de appelmoes lekker. Zelfs veel lekkerder dan de appelmoes die ze thuis eten.
Ze waren dus erg trots op het resultaat.
Zo zijn ze er achter gekomen dat je een appel zo kunt eten maar er dus ook appelmoes van kunt maken!
Vandaag heeft groep 2 appelmoes gemaakt.
We zijn met het thema 'herfst' begonnen en daar horen niet alleen bladeren, paddestoelen, eikels en kastanjes, maar ook appels bij!
De kinderen mochten een geschilde appel meenemen die ze op school in kleine stukjes mochten snijden.
Toen dat klaar was hebben we alle stukjes in een pan gedaan met een beetje water erbij.
Dit hebben we aan de kook gebracht zodat de stukjes lekker zacht werden.
Daarna mochten de kinderen om de beurt even in de pan de harde stukjes fijn stampen met een stamper.
Toen dat gedaan was hebben we er een beetje suiker bij gedaan en kaneel.
Daarna moest de appelmoes even afkoelen.
Toen dat gebeurd was mocht iedereen een beetje appelmoes proeven in zijn of haar bakje.
Wat vonden ze de appelmoes lekker. Zelfs veel lekkerder dan de appelmoes die ze thuis eten.
Ze waren dus erg trots op het resultaat.
Zo zijn ze er achter gekomen dat je een appel zo kunt eten maar er dus ook appelmoes van kunt maken!