-->

Groep 2

Groep 2

Leuk dat je op onze klassenpagina kijkt!
Groep 2
Leuk dat je op onze klassenpagina kijkt!
Groep 2
Wat een feest! De kinderen van groep 8 hebben een heel circuit bedacht en klaargezet voor de kinderen van groep 2. Ze gingen oefenen om echte pieten te worden wat natuurlijk beloond werd met een pietendiploma! Wat werden de kinderen goed begeleid door hun maatjes!
Kijk met ons mee
Verhalen en foto’s
Volledig overzicht
Groep 2 | 19-04-2024
Thema insecten
We zijn van alles aan het leren over insecten. Een super interessant thema waar veel over te ontdekken valt. De kinderen gaan buiten met insectenpotjes met loepjes op zoek naar allerlei soorten, nuttige diertjes. We hebben een ontdekhoek met een wormenhotel, wandelende takken en een echte microscoop! Er kwam ook iemand een volwassen wandelende tak met eitjes laten zien. We hebben ook veel geleerd over de bij en de imker en er filmpjes over gezien. We mochten honing proeven en voelen en ruiken aan een kaars gemaakt van bijenwas. Ook hebben we een bijenkorf met bijen gemaakt. In de activiteitenbak zitten 50 verschillende insecten verstopt! We moeten goed zoeken om ze allemaal te vinden. Aan de speeltafel kunnen we de insecten verstoppen en in het speelleerlokaal wordt er regelmatig een voorstelling gegeven met handpoppen waar met de laptop een verslag van wordt gemaakt voor de krant.
Volledig verhaal
Groep 2 | 22-03-2024
Vervolg Kip in de klas
Nadat we een paar dagen de eieren 2 x per 24 uur hebben gedraaid in de broedmachines, zijn de kuikens geboren! Prachtig om te horen hoe ze nog piepen als ze in het ei zitten en met hun eitand een gaatje maken in het ei. Gelukkig werden er een paar kuikens overdag geboren dus konden we het filmen hoe ze zich uit het ei worstelden. 
Helemaal uitgeput en nat lagen ze in de broedmachine waar ze in moesten blijven tot ze opgedroogd waren. Daarna mochten ze in het hok met zaagsel, voer en water. Boven het hok hangt een warmtelamp waardoor ze warm blijven. Je ziet dat ze daar regelmatig lekker onder gaan slapen. Ongelooflijk hoe snel ze groter worden en al gaan eten en drinken. 
Volledig verhaal
Groep 2 | 14-03-2024
Kip in de klas
Vandaag was het eindelijk zover! Een boer kwam in de klas met een kip! De kinderen mochten een naam voor haar bedenken. Dat werden meerdere namen maar uiteindelijk noemden we haar "Spidermankip".

De boer vertelde over het eieren leggen. Hij vertelde dat een vrouwtjeskip een hen is en een mannetjeskip een haan, wat ze eten en wat voor geluid ze maken. Hij liet ook zien dat ze altijd haar kop recht houdt, in welke positie je haar ook legt. Verder liet hij zien hoe de kip het prettig vindt om vastgehouden te worden en dat als je je hand op haar rug legt, ze even terugdenkt aan de fijne tijd dat haar moeder op haar zat. Lekker warm! 

Alle kinderen mochten haar ook even aaien. Ze voelde heel lekker zacht. Daarna heeft de boer voorgelezen uit het boek "Rikkie en Mia de kip".

We moesten helaas afscheid nemen van Spidermankip. Zij ging weer naar de boerderij. Maar de boer heeft wel een broedmachine achtergelaten met daarin vier eieren. De broedmachine is verwarmd. We moeten de eieren om de 12 uur draaien. Als het goed is, gaan de eieren begin volgende week uitkomen. Dan kunnen de kuikens in een hok met een warmtelamp erboven. In het hok zit ook voer en water voor de kuikens. Wat super leuk dat we dat ook nog mee gaan maken!

Als de kuikentjes geboren zijn, mogen ze nog een week bij ons in de klas blijven. Helemaal leuk! We houden jullie op de hoogte!
Volledig verhaal
Groep 2 | 01-03-2024
Eemhof Winterlodge
Gisteren zijn wij uitgenodigd door Eemhof Watersport & Beachclub voor een activiteitenochtend in de Beachclub die in de winterperiode is omgetoverd tot de Eemhof Winterlodge.
’s Morgens werden we overgevaren met de pont van Rederij de Zuidwal. Toen we aankwamen in de  Winterlodge kregen de kinderen uitleg van de activiteiten. Onder begeleiding van verschillende instructeurs gingen de kinderen o.a. schaatsen, eisstockschießen/curlen, sneeuwballen gooien,
skilatlopen, enz. Ook kwam Pien de pinguïn nog langs! Na de activiteiten kregen de kinderen nog heerlijke warme chocomelk en een broodje knakworst. En als kers op de taart nog een diploma!
Wat was dit een geweldig goed verzorgde ochtend en wat hebben we enorm genoten!!

 
Volledig verhaal
Groep 2 | 03-01-2024
Boerenkool of hutspot
Traditiegetrouw genieten we samen van een boerenkool- of hutspotmaaltijd in de laatste week voor de kerstvakantie. Wat was het weer gezellig en wat hebben ze gesmuld!! 
Volledig verhaal
Groep 2 | 21-12-2023
Kerstkaarten voor de bewoners van De Haven
Alle kinderen van De Wegwijzer hebben kerstkaarten gemaakt voor de bewoners van De Haven. Vandaag hebben de kleuters van groep 2 deze overhandigd bij de receptie.
Alle kinderen en leerkrachten van De Wegwijzer wensen iedereen die dit leest Gezegende kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!!
Volledig verhaal