Alles over

Groep 2

De kinderen hebben deze week gekeken naar een livestreamvoorstelling van Kunst Centraal genaamd “Het Veterstrikconcert”. Dat is een echt popconcert voor iedereen die zijn veters al kan strikken of dat nog moet leren. De voorstelling zat vol bekende kinderliedjes als “In een groen knollenland” en “Op een grote paddenstoel”, maar bevatte ook nieuwe liedjes. Tussen alle vrolijke liedjes door werden er verhalen en gedichten voorgedragen.

Woensdag was steppendag! 

Deze week hebben we veel geleerd over kikkers. We hebben ook kikkerdril in de klas!! Super leuk! Al heel snel waren er ieniemienie kikkervisjes te zien.
Behalve over de kikker hebben we het ook over het verschil tussen kikkers en padden gehad.
Om te kijken wat ze al wisten over de verschillen en overeenkomsten tussen kikkers en padden, gingen ze in hun tafelgroep een venndiagram invullen. Hierbij moesten de kinderen goed naar elkaar luisteren, samenwerken en presenteren. Echt geweldig hoe ze dat deden met elkaar!
We hebben gekeken naar een grappig liedje met informatie over de kikker en pad en tot slot hebben we een quiz gedaan waarbij de kinderen naar de linker- of rechterkant van de klas moesten lopen om antwoord te geven op de meerkeuzevragen.

We hebben nieuwe handpoppen gekregen van de figuurtjes van de Kanjertraining. Dat is natuurlijk heel handig en leuk om situaties mee uit te spelen. Kinderen vinden het vaak makkelijker om een rol aan te nemen via een pop. Deze week konden de handpoppen dienst doen bij het uitspelen van een situatie waarbij vogel vervelend deed tegen konijn. Aap zag dat en gedroeg zich als een vriend door vogel uit de situatie te halen door te vragen of hij samen met aap iets anders wilde doen.

Deze week hadden we ook kittens in de klas! De kleintjes ging zelf op onderzoek uit maar mochten ook lekker bij de kinderen op schoot.

 

Documentatie

Foto's van Groep 2

Alternatieve sportdag 2 Groep 2

Openen

Thema Beestenboel Groep 2

Openen

Thema Sint Groep 2

Openen

Thema herfst Groep 2

Openen

Thema water Groep 2

Openen

Activiteiten van Groep 2

Alternatieve sportdag Groep 2 29-04-2021
Met dank aan de AC hebben we vandaag een gezellig spelletjescircuit gedaan in de speelzaal. De kinderen kregen na elk spel een stempel op hun stempelkaart en aan het eind kreeg iedereen een super mooie medaille.
In de klas stond er ook nog lekker drinken met een snoepje klaar. De kinderen vonden het super leuk!
Thema Beestenboel Groep 2 05-03-2021
Deze week zijn we van start gegaan met thema Beestenboel. Een erg leuk thema. Het startpunt bestond uit een soort speurtocht. De kinderen hoorden dierengeluiden en moesten dan op zoek naar het plaatje van het dier dat erbij hoorde. 
In het speelleerlokaal hebben we een dierenartsenpraktijk ingericht. Aan de balie kunnen ze, al dan niet telefonisch, een afspraak maken die wordt genoteerd in de agenda. Daarna kunnen ze plaatsnemen in de wachtkamer met hun zieke of gewonde dier. Als ze aan de beurt zijn, komen ze in de spreekka-mer waar de dierenarts het dier onderzoekt. Uiteraard heeft de dierenarts passende kleding aan en gebruikt hij/zij een stethoscoop. Vervolgens wordt het dier verzorgd. Eventueel moet het dier een nachtje blijven in het dierenverblijf.

Ook kan het gebeuren dat de dierenarts een recept uitschrijft dat ingeleverd kan worden aan de balie. Hier kunnen ook medicijnen, zalfjes, speeltjes of voer gekocht worden. Daarvoor hebben de kinderen een iPad tot hun beschikking met een app waarmee ze de spullen kunnen scannen en er een kassabon wordt aangemaakt. Ze kunnen ook een pasje scannen waarmee ze betalen maar ook met contant geld kan betaald worden. Bovendien zit er in de app een mogelijkheid om een intercomboodschap in te spreken om bijv. de assistente op te roepen om te helpen bij het vasthouden van een dier tijdens de behandeling.

Deze week nam de juf haar hond mee waar ze over verteld heeft en nam 1 van de kinderen haar poes mee om daarover te vertellen.
Thema Sinterklaas Groep 2 04-12-2020
Vandaag hebben we een gezellig Sinterklaasfeest gehad. Sinterklaas had twee pieten meegenomen. Eén piet kon niet zo goed lopen, zij had een roze looprek meegenomen uit Spanje.
Sinterklaas vertelde dat hij een brief van groep 2 had gekregen waarin wij hem vroegen of hij op bezoek wilde komen. Een paar kinderen lieten een kunstje zien en we hebben gedanst voor Sint en zijn pieten op het liedje “Ik dans, dans, dans als een pepernoot”. Sint vroeg wie er allemaal op zwemles zitten en wie er al een diploma heeft gehaald. De kinderen vonden het in het begin best wel spannend maar toen de cadeautjes werden uitgedeeld, durfden ze het allemaal zelf aan te pakken. Ze waren super blij met hun cadeautje! We hebben Sinterklaas bedankt en hem uitgezwaaid terwijl de kinderen "Dag Sinterklaasje" zongen. Daarna hebben de kinderen lekker gespeeld en voordat ze naar huis gingen hebben we nog bingo gespeeld.