Activiteiten

Groep 7 - Het beweegt! Groep 7 08-10-2018
Lieve lezers, 

Hier alweer een verhaal over IPC. Waarom? Omdat wij zo MEGA-enthousiast zijn!

Weet je wat wij vandaag hebben geleerd? Wij hebben geleerd om een eigen oven te maken. En weet je wat wij daar voor nodig hadden? Een pizzadoos, aluminiumfolie, zwart papier, de juiste gradenstand en.. onze creatieve handjes! 

Wij mochten in onze zelfgemaakte oven een bordje leggen met daarop een knakworst. Vervolgens gingen wij aan de slag met het meten van de temperatuur in de oven. En.. TADA! De temperatuur steeg en het knakworstje werd warm, zodat wij die lekker gezamenlijk konden opeten (waar IPC wel niet goed voor is, haha!). 

Maar nu even serieus.. 
Zo leren wij dus op een speelse manier dat aluminiumfolie zonlicht weerkaatst en dat zwart papier zonlicht juist aantrekt. Hierdoor stijgt de temperatuur in onze oven. Dit betekent dat aluminiumfolie dus een echte warmte-isolator is en dit betekent weer dat er weinig tot geen warmte doorheen kan gaan. 

Wisten jullie dat dit ook de reden is dat er vaak aluminiumfolie achter een verwarming wordt bevestigd? Alle warmte wordt op deze manier teruggekaatst in de (woon)kamer. 

Nou, wij hopen dat jullie weer wat van ons hebben geleerd. Wij hebben in ieder geval veel mogen leren vandaag. 

Groetjes, 
Groep 7 (van de Wegwijzer). 
 
Groep 7 - Het beweegt! Groep 7 26-09-2018
Hallo lieve lezers, 

Vandaag zijn wij begonnen met een nieuw thema van IPC, het beweegt! Wij zijn gestart met het startpunt. Het startpunt dient ervoor dat wij enthousiast worden gemaakt voor het nieuwe thema. Vorige week hadden wij al een opdracht van de juf meegekregen naar huis. "Neem op woensdag 26 september een (eigengemaakt) product mee wat met beweging te maken heeft". Dit moesten wij thuis maken. Vandaag was het zo ver. De eigengemaakte producten mochten wij aan de klas presenteren. Het gehele project blijven er verschillende eigenbedachte creaties staan! Vindt u het leuk om eens te komen kijken tijdens dit project? U bent van harte welkom!

Liefs, 
groep 7.

ps: Als u het leuk vindt om alle foto's nog eens te bekijken, kunt u ook op ons fotoalbum klikken. 
Groep 7 - Hoe leren wij? Groep 7 10-09-2018
Lieve bezoekers van onze website,

Wij zijn de afgelopen dagen bezig geweest met ons eerste project van IPC. Het thema van dit project is: "Hoe leren wij?" 
Op deze foto's is te zien hoe wij bepaalde dingen aan en van elkaar hebben geleerd. Wij hebben geleerd om een PowerPoint-presentatie te maken, een trucje te doen met een voetbal, enzovoort. Het was erg leerzaam en leuk. Ook weten wij nu hoe wij het beste kunnen leren.

Bedankt voor het kijken naar onze foto's! 

Groetjes, 
Groep 7.