Alles over

Groep 5

Welkom op de pagina van groep 5.
Veel lees- en oefenplezier!
Dit zijn wij van links naar rechts: 
bovenste rij: Philene, meester Leander, Reine, Menno, Wouter, juf Sanne en Luuk
middelste rij (staand): Jayden, Serra, Lars, Puck, Jim en Jurre. 
zittend op het bankje: Noëlle, Diaz, Eliana, Esmeralda, Jessie, Fiene, Evi en Soraya
vooraan zittend: Kristan en Tijler 

Handige sites:
* Rekenenspellen met geld klik hier                * Werkbladen van alle vakken op Huiswerkweb
* Oefenen voor alle vakken klik hier                * Alle vakken oefenen voor Cito klik hier 

Rekenen:
* Klik hier om tafels, plus- en minsommen te oefenen.  
* Klik hier om het klokkijken (analoog + digitaal) te oefenen.

Lezen:
* Klik hier om woorden op snelheid te lezen / oefenen.

Spelling:
* Klik hier om de woorden van spelling te oefenen.
* Klik hier voor informatie om spelling en om spelling te oefenen
* Klik hier om in te loggen op spellingoefeneningen.nl 

Documentatie

Geen documenten gevonden

Foto's van Groep 5

Groep 5 maakt speelgoed voor de kleuters Groep 5

Openen

IPC thema jong en oud Groep 5

Openen

Habitat wandeling (IPC) Groep 5

Openen

IPC schilderijen, foto's en afbeeldingen Groep 5

Openen

Nationale kraanwaterdag Groep 5

Openen

Start IPC schilderijen, foto's en afbeeldingen Groep 5

Openen

Activiteiten van Groep 5

IPC groep 5 Groep 5 25-11-2020
We zijn begonnen met een nieuwe thema van IPC. Dat thema heet 'Woon jij hier in de buurt?'. We hebben hutten gebouwd.We hebben poppenhuis voor de kleuters gemaakt .We hadden IPC over landen.Kennisoogst waar menssen, dieren en planten moeten wonnen.We zijn begonnen met Adrekskundden en Techniek.

Groetjes, Serra en Kristan. 


BIj Aardrijkskunde hebben we ons vooral verdiept in verschillende landen en culturen. Hoe wonen mensen in andere gebieden. Hoe is het weer daar? Heeft het weer ook invloed op de bouw van de huizen? Welke problemen zijn er in dat gebied en wat kunnen wij daaraan doen?
Ook hebben we bij Aardrijkskunde gewerkt als makelaar. We hebben huizen gezocht die bij verschillende mensen passen. Iemand die alleen woont heeft een ander huis nodig dan iemand met 4 kinderen. 

Bij Techniek hebben we vooral geleerd hoe we moeten werken met een plan. We hebben een plan gemaakt hoe we een poppenhuis voor de kleuters kunnen maken in 4 stappen. Ook hebben we een strip gemaakt over hoe je bakstenen kan maken van zoutdeeg. 

Deze week gaan we verder met natuur. Dinsdag hebben we een habitat wandeling door de buurt gemaakt. We hebben onderzocht welke dieren in onze omgeving wonen. Hiervan gaan we een kwartet maken. Deze week gaan we ook zaadjes potten en dit wekelijks bijhouden in een grafiek. We zijn benieuwd hoe snel ze gaan groeien! 


IPC geschiedenis Groep 5 15-10-2020
Het thema van IPC was: Schilderijen, foto's en afbeeldingen.
Bij de foto's ging het over geschiedenis. We hebben gekeken naar foto's van vroeger. Waarom zijn die allemaal zwart-wit? Hoe stonden de mensen vroeger op de foto? Hoe werden foto;s gemaakt? Wat zijn de verschillen met nu?
We hoorden het verhaal van Elsje die op de foto moest en dat duurde lang! 
Nationale kraanwaterdag Groep 5 23-09-2020
Vandaag was het nationale kraanwaterdag. In meerdere groepen hebben we hier wat activiteiten mee gedaan, zo ook in groep 5. We zijn gestart met nadenken over waar ons kraanwater nou eigenlijk vandaan komt en waarom water gezond is. 
We hebben een kort filmpje gekeken waarin veel werd uitgelegd (https://www.kraanwaterdag.nl/kraanwaterdagles/groep456/filmpje). Daarna hebben we gekeken waar ons kraanwater vandaan komt op een landkaart van NL. We hebben zelf onderzocht hoe het grondwater in de natuur gezuiverd wordt m.b.v. een proefje. Na het proefje hebben we een werkblad gemaakt. Op het werkblad stonden stellingen die we moesten beantwoorden met waar of niet waar. We konden ons antwoord geven door een rood of groen blad omhoog te houden (zie foto's). We hebben het kleine project afgesloten met een quiz. We hadden een 9!

Bij elke pauze hadden we water mee genomen i.p.v. pakjes drinken. Tijdens de lunchpauze konden we water met smaakjes proeven. De smaken waren sinaasappel, komkommer, munt en citroen. We hebben ervaren dat water dus best lekker kan zijn!
We zijn gestart met het eerste thema van IPC: schilderijen, foto’s en afbeeldingen.
We kregen allemaal een stuk van een afbeelding. We hebben beschreven wat we zagen en bedacht waar het stukje vandaan kon komen. Daarna hebben we gepuzzeld met elkaar om 4 afbeeldingen te krijgen. Het waren 4 verschillende soorten schilderijen. Het grappige is dat we soms best goed zaten met onze verbeelding en soms juist helemaal niet. Kunst is dus net hoe je ernaar kijkt. Daarna zijn we zelf als kunstenaars aan de slag gegaan. We moesten hierbij samenwerken om het kunstwerk tot een mooi geheel te krijgen. Dat is gelukt!

Bij de kennisoogst hebben we nagedacht over hoeveel afbeeldingen er wel niet om ons heen zijn. We hebben hiervan een mindmap gemaakt en mogen deze nog steeds aanvullen