Alles over

Groep 5

Welkom op de pagina van groep 5.

Veel lees- en oefenplezier!
Handige sites:
* Rekenenspellen met geld klik hier                * Werkbladen van alle vakken op Huiswerkweb
* Oefenen voor alle vakken klik hier                * Alle vakken oefenen voor Cito klik hier 

Rekenen:
* Klik hier om tafels, plus- en minsommen te oefenen.  
* Klik hier om het klokkijken (analoog + digitaal) te oefenen.

Lezen:
* Klik hier om woorden op snelheid te lezen / oefenen.

Spelling:
* Klik hier om de woorden van spelling te oefenen.
* Klik hier voor informatie om spelling en om spelling te oefenen
* Klik hier om in te loggen op spellingoefeneningen.nl 

Documentatie

Geen documenten gevonden

Foto's van Groep 5

IPC 'mode' Groep 5

Openen

BreinGoed training Groep 5

Openen

Vulkaan uitbarsting Groep 5

Openen

Start creatief uur Groep 5

Openen

IPC chocolade poetsles Groep 5

Openen

Sinterklaas groep 5 Groep 5

Openen

IPC chocolade Groep 5

Openen

Dankdag Groep 5

Openen

GSK 'worden wat je wil'. Groep 5

Openen

Schoolreisje groep 5 Groep 5

Openen

IPC 'hoe leren wij' Groep 5

Openen

Groep 5 algemeen Groep 5

Openen

Activiteiten van Groep 5

Startpunt IPC 'mode' Groep 5 12-05-2022
Deze week zijn we begonnen met een nieuw IPC thema. We hebben een modeshow voorbereid en vandaag uitgevoerd, samen met groep 6. Gabbers, hippies, soldaten, piraten en nog veel meer kwam voorbij! De klas heeft het super goed gedaan en konden er ook goede weetjes en feitjes bij vertellen! We gaan de aankomende week nog veel meer bij leren!

❗️OPROEP: heeft u thuis oude kleding/ stoffen liggen die u niet meer gebruikt (denk aan: oude lakens, oude vesten/ truien/ broeken). Wij willen deze graag hebben om te verknippen! Wil u dit aan uw kind meegeven? ❗️
BreinGoed Groep 5 21-04-2022
Vandaag hebben we de BreinGoed training afgesloten. We kregen deze training van juf Agnes Vedder. We hebben in 20 trainingen ons brein getraind. We deden dit door middel van het trainen van de executieve functies. En wat zijn we gegroeid! Het werken en onthouden van een opdracht gaat ons een stuk beter af dan aan het begin van de training. We zijn erg trots op het resultaat. 
IPC 'actieve planeet' Groep 5 10-03-2022
We zijn al een aantal weken bezig met het IPC thema: 'de actieve planeet'. We leren veel over vulkanen en aardbevingen. Vandaag gingen we voor natuuronderwijs een vulkaanuitbarsting nabootsen. Hiervoor werkten we in groepjes van 5. Eerst maakten we een taakverdeling, vervolgens gingen we het onderzoek uitvoeren. Het was heel geslaagd! 
IPC chocolade poetsles Groep 5 11-01-2022
Vandaag hebben we een onderzoek gedaan voor IPC. We gingen onderzoeken of chocolade slecht is voor je tanden.

Stap 1 was om onze tanden goed te poetsen. Daarna gingen we een voorspelling doen: wat is er wel goed voor je tanden en wat niet? Waarom? Denk je dat chocolade goed/ slecht is voor je tanden? Vervolgens gingen we in groepjes het volgende proeven: druiven, chocola en chips. Daarna namen we een plakverklikker, alles wat blauw werd in onze mond, daar zat viezigheid/ suikers. Zo konden we bij elkaar zien wat het slechtste product was om te snoepen voor je gebit. Daarna moest het blauwe weer weggepoetst worden, het duurde soms best lang! Nu weten we dus dat we goed onze tanden moeten poetsen na het snoepen…

We hebben erg gelachen tijdens deze les ?
Start creatief uur Groep 5 07-01-2022
Vandaag zijn wij weer begonnen met het creatief uur! We hebben er lang naar uitgekeken en zijn erg blij dat we weer aan de slag konden gaan. We zijn begonnen met de opdracht: reliëf schilderen. Vrijdag hebben we het eerste gedeelte gedaan, namelijk het reliëf opgeplakt. Aanstaande vrijdag gaan we het verven. 

 
Sinterklaas 2021 Groep 5 03-12-2021
Vandaag hadden we Sinterklaasviering. Het was heel erg gezellig, voor het eerst met surprises! Kijk hoe erg wij verwend zijn... 
IPC startpunt chocolade Groep 5 16-11-2021
Startpunt IPC: chocolade

Wat hadden we een leuk startpunt vanmiddag! We gingen onderzoekjes doen met hele pure chocola, pure chocola, melk chocola en witte chocola. We moesten onderzoeken met onze zintuigen: ruikt het chocola hetzelfde? Wat is het verschil tussen zoet en hartig? Kun je proeven met je neus dicht? Kun je proeven met je ogen dicht? En nog veel meer… We vonden het een leuk, interessant en lekker startpunt en we kijken er naar uit om meer te leren over chocola.
Dankdag Groep 5 03-11-2021
Vandaag hebben we stil gestaan bij dankdag. We hebben het gehad over de melaatse mannen die door Jezus werden genezen. Één man van de 10 kwam Jezus bedanken, de andere 9 niet. We hebben besproken waarom danken zo belangrijk is en wat dankdag precies inhoudt. Daarnaast hebben we de volgende liedjes gezongen: “thank you”, “10 000 redenen”, “dank u wel voor de sterren en de maan”. Vervolgens hebben de kinderen ook een vlaggetje gemaakt waar ze in konden zetten waar ze dankbaar voor zijn. 
GSK 'worden wat je wil'. Groep 5 28-09-2021
Deze week zijn wij begonnen met GezinSchoolKerk. Het thema van dit jaar is: 'worden wat je wil'. We leren de liederen: 'bouw je leven op een rots', en 'neem mijn leven laat het Heer'.

Vanochtend kwam de dominee op bezoek. Hij vertelde over zijn werk. Hij had ook allerlei spullen meegenomen, zoals een toga. Lizha mocht zelfs de toga aanpassen! Dit was erg leuk. We vonden het bezoek interessant, we hebben veel geleerd over wat een dominee doet. 
Schoolreisje groep 5 Groep 5 16-09-2021
We zijn op schoolreisje geweest naar Slagharen! 

We hebben een hele leuke dag gehad. We zijn in veel attracties geweest en kregen tussen de middag een lekker patatje! Het was super gezellig. 
IPC 'hoe leren wij' Groep 5 14-09-2021
We zijn vorige week begonnen met het IPC thema: hoe leren wij.

In dit thema leren wij:
- hoe verschillende mensen leren
- over het belang van oefenen bij het leren van een vaardigheid
- hoe de hersenen werken
- hoe we verbindingen kunnen maken tijdens het leren
- hoe we ons leren kunnen delen met anderen
- waarom het belangrijk is om te leren van andere kinderen en culturen
- hoe positief denken ons kan helpen ergens in te slagen
- hoe we goed kunnen zorgen voor onze hersenen
- hoe we een school zo goed mogelijk kunnen ontwerpen dat er zo goed mogelijk geleerd wordt

Vandaag hebben we een spel gedaan. De juf begon, deed een stukje wol aan haar arm, en vertelde een eigenschap van haarzelf. Als iemand anders dat ook had, deed diegene zijn/ haar hand omhoog. Daar ging het bolletje wol vervolgens heen. Zo ontstond er uiteindelijk een spinnenweb. We konden er zelfs een bordenwisser opleggen, zo stevig was ons web. Later lieten we omstebeurt het touwtje los, en toen viel uiteindelijk de bordenwisser op de grond. 

Wat hebben we hiervan geleerd? We hebben geleerd dat in onze hersenen ook allemaal van dit soort verbindingen zitten. Als we onze vaardigheden niet goed oefenen/ onderhouden, dan verdwijnen de verbindingen. Als we ze goed onderhouden, dan worden ze sterker. Het was een leerzame les! 
Start schooljaar groep 5 Groep 5 03-09-2021
Welkom in groep 5!

Wij hebben een hele fijne start gehad met elkaar. De eerste schoolweek stond in het teken van elkaar leren kennen. We hebben veel leuke kennismakingsspelletjes gedaan, ook bij sport. Floor, Tess en Mariza waren in de vakantie jarig en hebben lekker getrakteerd. Daarnaast zijn we ook al hard aan het werk gegaan. Voor het eerst op onze eigen chromebooks! Dit vinden wij een grote vooruitgang in groep 5 :). 

We gaan er een heel gezellig en leerzaam jaar van maken! 

Groetjes,
groep 5 van De Wegwijzer