-->

Groep 7

Groep 7

Leuk dat je op onze klassenpagina kijkt!
Groep 7
Leuk dat je op onze klassenpagina kijkt!
Groep 7
Welkom op onze klassenpagina! 

Hier zullen vaak wat leuke foto's geplaatst worden van de activiteiten die we doen in de klas. Hopelijk vinden jullie het leuk om te bekijken en te lezen! 

Groetjes,
Groep 7 van De Wegwijzer (2023/2024) 
 
Kijk met ons mee
Verhalen en foto’s
Volledig overzicht
Groep 7 | 16-11-2023
Voorlezen aan groep 2
Op De Wegwijzer helpen we elkaar graag! Daarom leest groep 7 nu iedere donderdag een prentenboek voor aan de kinderen van groep 2. Van en met elkaar leren, hoe leuk is dat! 
Volledig verhaal
Groep 7 | 12-10-2023
High tea en voorleeswedstrijd
Vandaag hebben we ons IPC thema "Nederland wordt Nederland" afgesloten. We hebben de afgelopen weken heel veel geleerd over hoe ons land is ontstaan en welke personen hier een rol in hebben gespeeld. Als afsluiter hebben we heerlijk een high tea gehad met elkaar.

Vanmiddag hadden we de voorleeswedstrijd ter afsluiting van de Kinderboekenweek. Iedereen heeft heel goed zijn best gedaan.
Volledig verhaal
Groep 7 | 25-09-2023
Week tegen pesten
Deze week is de week tegen pesten. 

Amber Koelewijn (Miss Nederland) kwam hier les over geven. Het was erg interessant. Daarna wilde iedereen nog graag op de foto met Amber.

Deze week zullen we nog meer aandacht schenken aan pesten, door middel van groepsspellen en het gesprek aangaan met elkaar. 
Volledig verhaal
Groep 7 | 20-09-2023
Begrijpend lezen
We hebben vandaag een coöperatieve werkvorm gedaan met begrijpend lezen. De kinderen kregen een tekst over Willem van Oranje (passend bij het IPC thema waar we deze week mee zijn begonnen). 

We werkten vandaag aan de strategie: vragen stellen. We hebben gezamenlijk de tekst gelezen en vervolgens ging iedereen 5 vragen verzinnen met het antwoord erbij. Vervolgens werden er tweetallen gemaakt en gingen de kinderen elkaar de vragen stellen. Ze moesten het antwoord uit de tekst halen. Wat fijn dat we met en van elkaar kunnen leren bij ons op school! 
Volledig verhaal
Groep 7 | 06-09-2023
Geheugencircuit
Vandaag hebben we met IPC een geheugencircuit gedaan.
We hebben eerst het verschil geleerd tussen het werkgeheugen en langetermijngeheugen. We deden vervolgens een circuit met 5 spellen om ons geheugen te trainen.

Spel 1 en spel 2 waren de spellen: Simon zegt en ik ga op reis en neem mee…
Spel 3 was het getal PI (3,1415926559) binnen 2 minuten onthouden en vervolgens opschrijven hoeveel we nog onthouden hadden van het getal. 
Bij spel 4 kregen de kinderen 2 minuten de tijd om zoveel mogelijk landen van Europa uit hun hoofd te leren. Na 2 minuten schreven ze op hoeveel ze onthouden hadden.
Bij spel 5 lagen allerlei spullen op tafel. De kinderen kregen weer 2 minuten de tijd om zoveel mogelijk spullen te onthouden. Na 2 minuten ging er een doek overheen en moesten we opschrijven hoeveel we nog wisten.
 
Ohja, we hebben ook nog tot 5 leren tellen in het Japans d.m.v. een ezelsbruggetje…
Morgen gaan we kijken wie het nog kan! Ben benieuwd! 
Volledig verhaal
Groep 7 | 05-09-2023
IPC "Hoe leren wij?"
We zijn dit schooljaar gestart met het IPC thema: "hoe leren wij?". Deze week hebben we verschillende onderdelen van het brein onderzocht. We hebben onderzocht waar het ligt in de hersenen en waar dat gedeelte van de hersenen voor zorgt. Erg interessant en leerzaam! 
Volledig verhaal