Alles over

Groep 7

U kunt hieronder handige internetsites bekijken, het leerwerk openen en recente foto's van de groep zien.

Dit zijn wij!


Gymrooster groep 7 (schooljaar 2021/2022):
 
Dagen Tijden
Dinsdag 11.45 uur - 12.30 uur
Donderdag 13.15 uur - 14.00 uur

Handige sites:                                                                             
- Alle vakken oefenen voor Cito (klik hier)
- Oefenen met Topografie (klik hier)                                              
- Breuken aanleren en oefenen (klik hier)
- Uitleg van de nieuwe staartdeling (klik hier)                                
- Rekenenspellen met geld (klik hier)
- Werkbladen van alle vakken op Huiswerkweb (klik hier)
- Oefenen voor alle vakken (klik hier)
- Verhaaltjessommen oefenen voor rekenen (klik hier)

Verkeersexamen:
Verkeersafspraken (klik hier
Verkeersbegrippen (klik hier)
Verkeersborden (klik hier)


 

Documentatie

Geen documenten gevonden

Foto's van Groep 7

IPC Startpunt Ruimte Groep 7

Openen

Bewegingsonderwijs Groep 7

Openen

Activiteiten van Groep 7

Hard werken in groep 3 Groep 7 15-10-2021
Op de foto's is te zien hoe hard er in groep 3 gewerkt wordt.
Help! Onmisbare voorraden in het Internationaal Ruimtestation beginnen op te raken!
Het is jullie missie om een raket te bouwen die deze vitale voorraden vanaf de aarde naar het ruimtestation brengt. Jullie mogen alleen de materialen gebruiken die jullie gekregen hebben.


Zo begonnen we vanmiddag aan het startpunt van de unit 'Onze plaats in de ruimte!' 
Het was lastig voor de kinderen om het ruimtestation te bereiken, maar door veel te testen en uit te proberen, lukte het toch om één raket in het ruimtestation te brengen.

Bekijk de foto's voor een impressie!
Samen leren Groep 7 21-09-2021
Bewegingsonderwijs: zo belangrijk. Je leert er ontzettend veel vaardigheden zoals: veerkracht, samenwerken, communiceren, doorzetten, uitdagingen aangaan, met teleurstellingen om kunnen gaan en ga zo maar door. Vandaag had meester Sjohn weer een leuke les bedacht. Er waren 3 onderdelen. Het eerste onderdeel was 10-tellen in de rimboe. Hier mochten we zelf de regels verzinnen. We moesten hier dus over discussiëren. Het 2e onderdeel was keepen en mikken. We mochten penalty’s nemen vanaf de zwarte streep. Je mocht zelf kiezen of je ging gooien of schieten. Als je scoorde, werd jij de keeper. Verrassend hoe goed sommige kinderen kunnen keepen en/of gooien! Het laatste onderdeel was het leukst en tevens het lastigst: balanceren. We mochten zelf ons niveau in uitdaging kiezen. Zo kon je bijvoorbeeld tijdens het parcours een shuttle op je badmintonracket proberen te houden of een tennisbal al lopend hooghouden. Er was een wiebelend stukje. Je moest namelijk over een bank die in de touwen hing. Hierdoor werd ons doorzettingsvermogen en durf getest. Aan het eind hebben we elkaar geholpen met opruimen. Binnen no-time was de zaal weer netjes. We hebben weer een hoop geoefend en geleerd, maar het belangrijkste van alles is dat we PLEZIER hadden!
Welkom in groep 7 Groep 7 01-09-2021
We hebben een goede start van het nieuwe schooljaar gemaakt met elkaar. Maandag was het weer leuk om elkaar te zien na 6 weken vakantie. We hebben veel kanjeroefeneningen gedaan en de nieuwe regels en afspraken zijn besproken. We hebben deze dag ook al een start gemaakt aan onze weektaak. Dinsdag zijn we op de fiets naar gym gegaan. Tijdens gym hebben we samenwerkingsoefeningen gedaan waarbij we elkaar nodig hadden.De rest van de week doen we veel kanjertraining en werken we hard aan de weektaak. Het gaat ook wel lekker snel zo op een chromebook. Juf Sanne moet alleen soms even wennen dat ze niet meer in groep 5 staat (ze wil te veel uitleggen, terwijl wij het al snappen ;)). We hebben het leuk met elkaar en de dag vliegt voorbij!