Alles over

Groep 7

U kunt hieronder handige internetsites bekijken, het leerwerk openen en recente foto's van de groep zien.

Handige sites:                                                                             
- Alle vakken oefenen voor Cito (klik hier)
- Oefenen met Topografie (klik hier)                                              
- Breuken aanleren en oefenen (klik hier)
- Uitleg van de nieuwe staartdeling (klik hier)                                
- Rekenenspellen met geld (klik hier)
- Werkbladen van alle vakken op Huiswerkweb (klik hier)
- Oefenen voor alle vakken (klik hier)
- Verhaaltjessommen oefenen voor rekenen (klik hier)

Verkeersexamen:
Verkeersafspraken (klik hier
Verkeersbegrippen (klik hier)
Verkeersborden (klik hier)


 

Documentatie

Geen documenten gevonden

Foto's van Groep 7

IPC afsluiting 'de wijde wereld' Groep 7

Openen

Boerenkool Groep 7

Openen

Rekenen Groep 7

Openen

IPC Nederland Waterland Groep 7

Openen

Kinderboekenweek Groep 7

Openen

Schoolreisje Drievliet Groep 7

Openen

IPC op de kermis Groep 7

Openen

Diverse foto's Groep 7

Openen

Activiteiten van Groep 7

Gisteravond hebben we de afsluiting gehad van ons IPC thema. Het was een geslaagde avond met ouders en andere belangstellenden. Tijdens deze avond, mochten wij producten doneren aan De Genadebank. Vanochtend gingen we ze inleveren en kregen we een rondleiding! Wat hebben we met de hele school veel producten ingeleverd! De Genadebank is heel erg blij met alle boodschappen. We hebben geholpen met uitpakken, kregen een presentatie over De Genadebank en vervolgens kregen we een rondleiding. We zijn ook bij Waypoint geweest. Zij helpen mensen met een verslaving. We mochten ook nog onze ingezamelde boodschappen zelf opruimen. Het was een leerzame ochtend!  

 
Boerenkool + afsluiting IPC Groep 7 22-12-2022
Vandaag hebben we stamppotten gegeten! Met dank aan de AC. We hebben er van genoten! We hebben ook het IPC thema “Nederland Waterland” afgesloten. We hebben het gehad over de watersnoodramp in Spakenburg van 1916. De kinderen vonden dit erg interessant. Daarna gingen we spreekwoorden opzoeken die over water gaan. We hebben er veel besproken met elkaar. Vervolgens kregen de kinderen de opdracht om een tekening te maken bij een spreekwoord (zie foto’s). Dit is erg leuk geworden! Morgen de laatste schooldag van 2022 en dan lekker vakantie! De kinderen zijn morgen om 12:00 uur uit. ???
IPC Nederland Waterland Groep 7 15-11-2022
Met IPC zijn we vorige week begonnen met aardrijkskunde. We hebben geleerd over NAP en over de hoogteverschillen in het land (zie foto’s). We gingen in een tabel van verschillende steden de hoogtes opzoeken. Op de kaart van Nederland gingen we inkleuren wat onder en boven NAP ligt. Daarnaast kleurden we de dijken, Afsluitdijk, laagste en hoogste punt van Nederland en verschillende polders. Het was de bedoeling dat we een legenda bij het kaartje maakten en dat het een overzichtelijke kaart werd. We hebben de hele week aan het leerdoel “ik kan de juiste geografische termen gebruiken om een omgeving te beschrijven en interpreteren”. Deze week zijn we met aardrijkskunde bezig met wapenschilden van verschillende steden en provincies en wat de link is met het waterbeheer en waterschappen.
We hebben vanmiddag de afsluiting van IPC gehad. Een zo groot mogelijke knikkerbaan bouwen! Het was een geslaagde opdracht en we hebben super goed samengewerkt met elkaar! De knikkerbaan ging door groep 8, helemaal door de gang ??.

Na de vakantie beginnen we met een nieuw thema: “Nederland waterland”.

https://www.youtube.com/shorts/n0Qr9zGMb30 --> filmpje van de knikkerbaan!
Kinderboekenweek GigaGroen Groep 7 07-10-2022
Deze week is de kinderboekenweek gestart met als thema: GigaGroen. Vandaag mochten wij (groep 7) de kleuters voorlezen uit een prentenboek. Wat vonden wij dit leuk om te doen! 

We hebben zelf ook geluisterd naar een verhaal. Aan de hand van dit verhaal, gingen we zelf illustraties maken. Maar niet zomaar gewone illustraties, we maakten de illustraties van blaadjes, takjes, bloemen etc. Er kwamen super gave illustraties uit! Leuk om op deze manieren het leesplezier te vergroten! 
Schoolreisje Drievliet Groep 7 22-09-2022
We hebben een super leuk schoolreisje gehad in Drievliet!
IPC op de kermis Groep 7 16-09-2022
We zijn inmiddels al een paar weken bezig met het nieuwe IPC thema “op de kermis”. We zijn momenteel bezig met het vakgebied natuur. Op de kermis wordt veel elektriciteit gebruikt. Vandaag hebben we geleerd wat een stroomkring is en mochten we in groepjes zelf aan de slag om een stroomkring te maken. Zie de foto’s voor het resultaat! Erg leerzaam! We hebben stroomkringen gemaakt met lampjes, maar sommige kinderen ook met een radio en zelfs een propeller. We hebben veel potentiële elektriciens in de klas ? Volgende week gaan we de hele week bezig met het maken van een onderzoeksverslag. De onderzoeksvragen zullen betrekking hebben op de werking van magneten.
Welkom in groep 7! Groep 7 23-08-2022
We zijn weer begonnen! 

De eerste dagen staan in het teken van elkaar leren kennen en groepsbinding. Bij sport hebben we vandaag hier speciale spellen voor gedaan. We hebben de bal overgegooid naar elkaar, en hierbij moesten we een open vraag stellen aan elkaar. Vervolgens moesten we in teams een tactiek verzinnen om elkaar en de materialen zo snel mogelijk naar de overkant te krijgen. Het was dus de bedoeling dat we goed gingen samenwerken! We zijn dus weer lekker van start gegaan en we hebben het goed naar onze zin in groep 7!