Activiteiten

IPC 'hoe leren wij' Groep 5 14-09-2021
We zijn vorige week begonnen met het IPC thema: hoe leren wij.

In dit thema leren wij:
- hoe verschillende mensen leren
- over het belang van oefenen bij het leren van een vaardigheid
- hoe de hersenen werken
- hoe we verbindingen kunnen maken tijdens het leren
- hoe we ons leren kunnen delen met anderen
- waarom het belangrijk is om te leren van andere kinderen en culturen
- hoe positief denken ons kan helpen ergens in te slagen
- hoe we goed kunnen zorgen voor onze hersenen
- hoe we een school zo goed mogelijk kunnen ontwerpen dat er zo goed mogelijk geleerd wordt

Vandaag hebben we een spel gedaan. De juf begon, deed een stukje wol aan haar arm, en vertelde een eigenschap van haarzelf. Als iemand anders dat ook had, deed diegene zijn/ haar hand omhoog. Daar ging het bolletje wol vervolgens heen. Zo ontstond er uiteindelijk een spinnenweb. We konden er zelfs een bordenwisser opleggen, zo stevig was ons web. Later lieten we omstebeurt het touwtje los, en toen viel uiteindelijk de bordenwisser op de grond. 

Wat hebben we hiervan geleerd? We hebben geleerd dat in onze hersenen ook allemaal van dit soort verbindingen zitten. Als we onze vaardigheden niet goed oefenen/ onderhouden, dan verdwijnen de verbindingen. Als we ze goed onderhouden, dan worden ze sterker. Het was een leerzame les! 
Start schooljaar groep 5 Groep 5 03-09-2021
Welkom in groep 5!

Wij hebben een hele fijne start gehad met elkaar. De eerste schoolweek stond in het teken van elkaar leren kennen. We hebben veel leuke kennismakingsspelletjes gedaan, ook bij sport. Floor, Tess en Mariza waren in de vakantie jarig en hebben lekker getrakteerd. Daarnaast zijn we ook al hard aan het werk gegaan. Voor het eerst op onze eigen chromebooks! Dit vinden wij een grote vooruitgang in groep 5 :). 

We gaan er een heel gezellig en leerzaam jaar van maken! 

Groetjes,
groep 5 van De Wegwijzer 
Welkom in groep 7 Groep 7 01-09-2021
We hebben een goede start van het nieuwe schooljaar gemaakt met elkaar. Maandag was het weer leuk om elkaar te zien na 6 weken vakantie. We hebben veel kanjeroefeneningen gedaan en de nieuwe regels en afspraken zijn besproken. We hebben deze dag ook al een start gemaakt aan onze weektaak. Dinsdag zijn we op de fiets naar gym gegaan. Tijdens gym hebben we samenwerkingsoefeningen gedaan waarbij we elkaar nodig hadden.De rest van de week doen we veel kanjertraining en werken we hard aan de weektaak. Het gaat ook wel lekker snel zo op een chromebook. Juf Sanne moet alleen soms even wennen dat ze niet meer in groep 5 staat (ze wil te veel uitleggen, terwijl wij het al snappen ;)). We hebben het leuk met elkaar en de dag vliegt voorbij!  
Eerste schooldag groep 8! Groep 8 30-08-2021
Zo! De eerste dag zit er weer op. Het was even wennen weer voor iedereen maar wat was het gezellig met elkaar! Hier een aantal foto’s van het lokaal en van de hardwerkende kids! Zo krijgen jullie toch een beetje een beeld van de klas.