Activiteiten

Online Veiligheid - Ouderwijsavond - De Boei Activiteiten schoolbreed 02-03-2020
Heb je een kind/jongere en zou je willen weten wat er online zich allemaal afspeelt? En vooral hoe je daar mee om moet gaan als ouder? Kom dan dinsdagavond 3 maart naar de Ouderwijsavond voor informatie en kom in contact met andere ouders.
Vanuit Halt en De Boei worden er tips en tricks gegeven. Als je informatie wil over bepaalde onderwerpen, schrijf hieronder dan een opmerking of stuur een mail naar info@deboeibunschoten.nl. Dan nemen we het mee in de voorbereiding van de avond.

Wanneer: dinsdag 3 maart 2020
Tijd: 19.00 inloop, 19.30 start
Waar: Oostwende college, Plecht 1
Wees welkom en tot dan!


 
Bezoek De Graaf Bakeries Groep 7 06-02-2020
Lieve allemaal.

Donderdag 6 februari hebben wij voor de spreekbeurt van Sam een bezoekje gebracht aan De Graaf Bakeries. 
Wat vonden wij het fantastisch! De halve klas weet als waar ze in de toekomst gaan solliciteren. Het was allemaal super-interessant om te zien. Nu weten wij eindelijk hoe die lekkerste koekjes, cakejes, etc. gemaakt worden. 

Bekijken jullie de foto's even? Leuk, hè? 

Groetjes, 
De leerlingen van groep 7. 
Meten is weten Groep 6 19-09-2019
Eentje uit de oude doos!
In september 2019 hebben we een rekencircuit gedaan met allereli meetactiviteiten.
Hoe lang is de straat, hoe breed is de zandbak, hoe lang ben ik, zelfs de kleuters hielpen mee!
Startpunt IPC schatten Groep 5 13-01-2020
Afgelopen donderdag hadden we het startpunt van het nieuwe IPC thema schatten. 
In circuitvorm hebben we 3 onderdelen gedaan. Eén opdracht was buiten. Met een metaaldetector zijn we op zoek gegaan naar verstopte muntjes. Er lagen er 80 verstopt. Helaas waren deze erg moeilijk terug te vinden (we hebben er met groep 5 en 6 maar 25 terug gevonden...). Gelukkig mochten we de volgende dag op het bovenbouwplein zelf nogmaals de muntjes verstoppen en met de metaaldetector de muntjes zoeken. Dit was wel erg leuk! 

In de gang stonden 4 bakken klaar waarin kleine materialen zoals potscherven, goude muntjes, knoopjes, haaientanden en metalen verstopt zaten. Deze moesten we opgraven, net zoals archeologen dat doen. Van alle gevonden potscherven hebben we een kommetje kunnen maken (zie intro foto). 

In de klas moesten we 10 woorden op de juiste plek schrijven. We maakten van oud papier eerst een muizentrappetje. Zo kregen we verschillende laagjes in de 'grond' (het oude papier). Op de lijntjes (laagjes) schreven we de 10 woorden waarvan wij dachten hoe diep deze in grond zouden liggen. We maakten de mindmap mooier door tekeningen toe te voegen.

Al met al was het een zeer interessant en leuk startpunt. We hebben zin in alles wat nog komen gaat!
Fijne kerstvakantie! Groep 8 20-12-2019
Groep 8 wenst iedereen fijne kerstdagen en een gezond nieuwjaar!
We gaan nu lekker genieten van de kerstvakantie.
De kerstboom uit de klas neemt Eib mee naar huis. 
IPC - kerst Groep 7 09-12-2019
Lieve bezoekers van onze klassenpagina, 

Wij zijn aan het begin van deze week een nieuw IPC-thema: Kerst. 
Tijdens deze twee weken staan wij stil bij het Kerstverhaal, de Kerstgedachten en natuurlijk ook het gezellig maken van deze klas met slingers, knutsels, lichtjes en een kerstboom. Op de foto's kunnen jullie zien dat dit ons al goed gelukt is!

Want onthoud altijd 1 ding: Vele handen maken licht werk! 

Aanstaande maandag schrijven wij allemaal een kerstkaart naar een oudere uit het Zorgcentrum De Haven. Dit doen wij, omdat zij soms best eenzaam zijn. Wij willen hen in ieder geval niet vergeten en hen heel fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toewensen! 
Deze geschreven kaarten gaan wij binnenkort bij hen bezorgen.

Doen jullie ook mee? ;)

Ook voor jullie allemaal alvast heel fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! 

Liefs, 
De leerlingen uit groep 7
 
Mini markt: Jonge ondernemers Groep 5 11-12-2019
DONDERDAG 12 DECEMBER MINI MARKT OP DE WEGWIJZER!!

Tussen 12.00 - 14.00 uur mooie kerstspullen en heerlijk eten te koop!

Wees welkom!!
Bezoek Aeres College Groep 8 13-11-2019
Vanmorgen zijn wij bij het Aeres geweest.
We gingen bloemen maken, kleine quiz over vogels, biologie onderzoekje en nog veel meer andere dingen.
Ik vond het een hele leuke school en het kan best dat ik hier volgend jaar naartoe ga.

Groet,
Joaz van Twillert
(leerling groep 8)Klik snel op ons groep 8 album voor de foto's!
IPC: Zij maakten het verschil Groep 5 28-10-2019
Dat was het dan. Het eerste IPC project hebben we afgerond. Op de foto's in het album hieronder zie je onze leerwand. Hierop is te zien wat we allemaal gedaan en geleerd hebben. 

We zijn dinsdag 10 september gestart met het startpunt. In de klas hingen 10 verschillende foto's van bekende mensen. De klas werd verdeeld in 5 groepjes. Elk groepje kreeg een stapel kaartjes. Deze kaartjes waren verdeeld per categorie. Het ene groepje kreeg alleen namen een andere alleen jaargetallen. Tevens was er een groepje met alleen plaatjes, quotes van mensen of thema's. De opdracht was om de juiste kaartjes bij het juiste plaatje te hangen. Later in dit project zouden we erachter komen of het klopte wat we dachten. 

Na het startpunt hebben we besproken wat we al wisten van het thema. De juf heeft hier een digitale mindmap van gemaakt. De volgende dag werden de doelen en de vakken besproken. Onze eerste opdracht was om een eigen Piet Mondriaan kunstwerk te maken. De juf had door middel van een PowerPoint en filmpjes uitgelegd wie Piet Mondriaan en de Stijl was/waren. Onze kunstwerken zijn te vinden in de school. Onze 2e opdracht was het afnemen van een interview om erachter te komen hoe het vroeger zonder internet was. De juf heeft vertelt over Tim Bernes-Lee en wat we door hem allemaal kunnen. Hier kregen we 3 weken de tijd voor. In tussentijd hebben we bij geschiedenis geleerd van juf Vrouwke over Willem I en bij juf Sanne over Napoleon. Bijzonder dat bij Napoleon onze achternaam vandaan komt! Beide juffen hebben geleerd hoe we een PowerPoint moeten maken en we mochten hier dan ook mee aan de slag. In 2-tallen of alleen hebben we een PowerPoint gemaakt inclusief animaties, filmpjes en plaatjes van ons gekozen personage uit de klas (de 10 bekende personen die in de klas hingen). Johan Cruijff was bij ons erg populair. We mochten de PowerPoints in de klas presenteren. 

In de laatste weken hebben we ons verdiept in het verschil tussen beroemd en belangrijk. In tijdschriften en boeken mochten we verschillende personen uitknippen en deze te verwerken in een venn-diagram. Daarbij was de opdracht dat we 5 beroemde personen kozen, 3 belangrijke en 3 belangrijke en beroemde personen. We kwamen erachter dat er in ons land en zelfs in ons dorp ook belangrijke en beroemde personen zijn. 

Juf Vrouwke heeft ons 2 super leuke lessen gegeven over muziek. Niet gewone muziek, maar muziek van Beethoven. Klassieke muziek. Voor veel kinderen was dit nieuw, waardoor het extra leuk was. 

Als laatst hebben we onze interviews verwerkt in Google Docs. We hebben geleerd hoe we letters dik gedrukt kunnen maken, hoe we een opsomming kunnen krijgen, kleurtjes kunnen gebruiken en hoe je plaatsjes invoegt. Voor deze opdracht kregen we een cijfer. 

Al met al hebben we super veel geleerd van veel verschillende belangrijke personen. We hebben zin in het nieuwe thema!