Activiteiten

Promo - De Wegwijzer Activiteiten schoolbreed 18-02-2021
Onze leerlingen hebben een filmpje gemaakt om je onze school te laten zien.
Wordt onze school ook jouw school?
Je bent gewoon welkom om op De Wegwijzer te komen kijken!
Bel/mail gerust voor een afspraak!
033-2983055
directeur@wegwijzerspakenburg.nl

We hebben gewerkt aan het project "Woon jij hier in de buurt?
 
Een onderdeel was het maken van een poppenhuis. De kinderen moesten eerst een plan opstellen en het was de bedoeling dat kleuters ermee konden spelen.
Er werd druk gebouwd en overlegd, het moest stevig zijn en ook op het eerder gemaakt plan lijken. dat was best een uitdaging. Er werd zelfs een garage gebouwd. Na afloop hebben de kleuters inderdaad met de poppenhuizen gespeeld en alles is er heelhuids weer vandaan gekomen.
Daarna hebben we de poppenhuizen met elkaar beoordeeld en is er een top 3 gekozen.
Een aantal poppenhuizen ziet u op de foto's, al waren er nog meer, de hele gang stond vol.
Inmiddels is het project afgerond en zijn alle poppenhuizen weer mee naar huis gegaan.
Wij maken ons op voor het volgende project!
 
Groep 8 in het AD! Groep 8 11-12-2020
Groep 8 staat in het AD!
Super leuk en leerzaam om een keer mee te maken.
Het gaat over TikTok!
Wil je het artikel lezen?

Dat kan hier:
https://www.ad.nl/amersfoort/meester-henrico-26-is-beroemd-op-tiktok-minder-dt-fouten-door-een-filmpje~a8f7b1bb/
 
Thema Sinterklaas Groep 2 04-12-2020
Vandaag hebben we een gezellig Sinterklaasfeest gehad. Sinterklaas had twee pieten meegenomen. Eén piet kon niet zo goed lopen, zij had een roze looprek meegenomen uit Spanje.
Sinterklaas vertelde dat hij een brief van groep 2 had gekregen waarin wij hem vroegen of hij op bezoek wilde komen. Een paar kinderen lieten een kunstje zien en we hebben gedanst voor Sint en zijn pieten op het liedje “Ik dans, dans, dans als een pepernoot”. Sint vroeg wie er allemaal op zwemles zitten en wie er al een diploma heeft gehaald. De kinderen vonden het in het begin best wel spannend maar toen de cadeautjes werden uitgedeeld, durfden ze het allemaal zelf aan te pakken. Ze waren super blij met hun cadeautje! We hebben Sinterklaas bedankt en hem uitgezwaaid terwijl de kinderen "Dag Sinterklaasje" zongen. Daarna hebben de kinderen lekker gespeeld en voordat ze naar huis gingen hebben we nog bingo gespeeld.
 
Meten is weten Groep 6 07-10-2020
Hoe lang is het? Hoe ver? Hoe breed? Dat willen we weten, dus ging groep 6 meten: de zandbak, de omtrek van het schuurtje, hoe zwaar je bent, wat een m2 is, hoeveel er in een fles kan, hoe zwaar je schoen is, hoe lang 100 meter is. We waren er een paar dagen heel druk mee, maar hebben veel geleerd! 
Sinterklaas Groep 4 04-12-2020
De sint is vandaag langsgeweest op de Wegwijzer! Hij kwam gelukkig ook een bezoekje brengen aan groep 4.
Er zijn prachtige kunsten en andere optredens vertoond aan de sint, zie ook vooral de foto's. 
Nadat de sint de klas had bezocht werden de cadeau's aan de kinderen uitgedeeld. Hierna hebben de kinderen gezellig wat spelletjes gespeeld en was het alweer tijd om naar huis te gaan. 
Voor iedereen die nog sinterklaas gaat vieren: erg veel plezier!

 
IPC groep 5 Groep 5 25-11-2020
We zijn begonnen met een nieuwe thema van IPC. Dat thema heet 'Woon jij hier in de buurt?'. We hebben hutten gebouwd.We hebben poppenhuis voor de kleuters gemaakt .We hadden IPC over landen.Kennisoogst waar menssen, dieren en planten moeten wonnen.We zijn begonnen met Adrekskundden en Techniek.

Groetjes, Serra en Kristan. 


BIj Aardrijkskunde hebben we ons vooral verdiept in verschillende landen en culturen. Hoe wonen mensen in andere gebieden. Hoe is het weer daar? Heeft het weer ook invloed op de bouw van de huizen? Welke problemen zijn er in dat gebied en wat kunnen wij daaraan doen?
Ook hebben we bij Aardrijkskunde gewerkt als makelaar. We hebben huizen gezocht die bij verschillende mensen passen. Iemand die alleen woont heeft een ander huis nodig dan iemand met 4 kinderen. 

Bij Techniek hebben we vooral geleerd hoe we moeten werken met een plan. We hebben een plan gemaakt hoe we een poppenhuis voor de kleuters kunnen maken in 4 stappen. Ook hebben we een strip gemaakt over hoe je bakstenen kan maken van zoutdeeg. 

Deze week gaan we verder met natuur. Dinsdag hebben we een habitat wandeling door de buurt gemaakt. We hebben onderzocht welke dieren in onze omgeving wonen. Hiervan gaan we een kwartet maken. Deze week gaan we ook zaadjes potten en dit wekelijks bijhouden in een grafiek. We zijn benieuwd hoe snel ze gaan groeien! 


IPC geschiedenis Groep 5 15-10-2020
Het thema van IPC was: Schilderijen, foto's en afbeeldingen.
Bij de foto's ging het over geschiedenis. We hebben gekeken naar foto's van vroeger. Waarom zijn die allemaal zwart-wit? Hoe stonden de mensen vroeger op de foto? Hoe werden foto;s gemaakt? Wat zijn de verschillen met nu?
We hoorden het verhaal van Elsje die op de foto moest en dat duurde lang! 
Het thema van IPC was: Schilderijen, foto's en afbeeldingen.
Bij de foto's ging het over geschiedenis. We hebben gekeken naar foto's van vroeger. Waarom zijn die allemaal zwart-wit? Hoe stonden de mensen vroeger op de foto? Hoe werden foto;s gemaakt? Wat zijn de verschillen met nu?
We hoorden het verhaal van Elsje die op de foto moest en dat duurde lang! 
Gelukkig kwam het goed, al keek Elsje niet meer zo blij na al dat wachten.
Daarna gingen we precies zo staan als Elsje en haar familie op de foto staan.
Ieder groepje koos een foto uit en probeerde net zo te gaan staan en net zo  te kijken als de mensen op de foto.
Dat konden we erg goed en het leverde leuke resultaten op!