Activiteiten

GSK gi-ga-groen Groep 8 30-09-2022
We werken op school aan Gezin-School-Kerk.
Het thema is gi-ga-groen.
We hebben vandaag werkstukken gemaakt voor in de kerk.
Zondag 9 oktober de afsluiting in de kerken van het dorp.
Van harte welkom!
Schoolreisje Drievliet Groep 7 22-09-2022
We hebben een super leuk schoolreisje gehad in Drievliet!
Verstoppertje! Groep 8 22-09-2022
Groep 3 t/m 7 waren vandaag op schoolreisje.
Wij hadden met groep 8 dus een rustig dagje in de school.
Na het harde werken hebben we verstoppertje gedaan in school!
Was super leuk!

Groet,
Groep 8
SOS Pjotr Groep 1/2a 23-09-2022
Donderdag hebben we het nieuwe thema “SOS Pjotr” geopend. In de klas lag allerlei afval waaronder een fles met daarin een brief waarop stond “Zoek de plastic tas!” De kinderen waren super nieuwsgierig waar de tas zou liggen en wat erin zou zitten. In de tas zat het prentenboek SOS Pjotr. Dit boek is vormt de basis voor dit thema. Het gaat over Pjotr die samen met zijn opa op het strand woont. Als zij op een dag aan het strandjutten zijn, vindt hij een flesje met een brief erin. SOS HELP! staat erop. Dit is het begin van een mooi prentenboek over een jonge held én het klimaatprobleem waarin Pjotr verschillende dieren redt. 

Om de kinderen nog meer te betrekken bij het thema, zijn we met beide kleutergroepen naar het strandje gegaan. Gewapend met een handschoen en afvalzak gingen de kinderen fanatiek op zoek naar afval dat niet in de natuur thuishoort. Op school aangekomen, hebben we alle zakken leeggegooid en hebben we geïnventariseerd wat we zoal hadden gevonden en van welk materiaal het afval was gemaakt.

In het speelleerlokaal hebben we een flessenautomaat gemaakt waar de kinderen flessen in kunnen leveren en waar ze dan statiegeld voor terugkrijgen. De themahoeken zullen verder worden uitgebreid.
IPC op de kermis Groep 7 16-09-2022
We zijn inmiddels al een paar weken bezig met het nieuwe IPC thema “op de kermis”. We zijn momenteel bezig met het vakgebied natuur. Op de kermis wordt veel elektriciteit gebruikt. Vandaag hebben we geleerd wat een stroomkring is en mochten we in groepjes zelf aan de slag om een stroomkring te maken. Zie de foto’s voor het resultaat! Erg leerzaam! We hebben stroomkringen gemaakt met lampjes, maar sommige kinderen ook met een radio en zelfs een propeller. We hebben veel potentiële elektriciens in de klas ? Volgende week gaan we de hele week bezig met het maken van een onderzoeksverslag. De onderzoeksvragen zullen betrekking hebben op de werking van magneten.
Begrijpend leeslesje Groep 8 14-09-2022
Vandaag hebben we op een andere manier geoefend met begrijpend lezen. We lazen een stukje uit de bijbel en aan de hand van dit stukje maakten we een tekening met zoveel mogelijk details. Daarna kregen we een checklist om te kijken of we alle punten in onze tekening hadden verwerkt. De kinderen hadden heel veel details weten te verwerken. Super knap gedaan!
Op de Wegwijzer werken we met IPC. We werken dan een bepaalde periode aan een bepaald thema. Hierin komen verschillende vakgebieden aan bod. Dit jaar zijn we begonnen met het thema schilderijen, foto's en afbeeldingen.
IPC startpunt Groep 6 30-08-2022
In groep 5 & 6 zijn we weer begonnen met IPC. We hebben vandaag kennis gemaakt met het nieuwe thema: schilderijen, foto's en afbeeldingen. We kregen als startpunt een stukje van een schilderij. We keken naar de kleuren, vormen, patronen. Konden we iets herkennen van een mens, dier, gebouw of misschien iets van de zee of lucht? Daarna zijn we op zoek gegaan naar kinderen die een zelfde soort stukje hadden. Met elkaar hebben we het schilderij weer passend gemaakt. We hebben besproken wat we zien in het schilderij en of iedereen hetzelfde daarin ziet. 

Aan het eind van deze opdracht hebben we ons eigen stukje schilderij nagemaakt. We werden zelf de kunstenaar! Uiteindelijk hebben we alle stukjes bij elkaar geplakt en ontstond ons nagemaakte schilderij. Samenwerken was hierbij dus erg belangrijk. 

Bekijk het album voor onze samenwerking en ons resultaat!
We zijn weer begonnen Groep 1/2a 25-08-2022
Wat een prachtige dag vandaag! Het was perfect weer voor een lekker ijsje met ons lieve groepje! We zijn gestart en de nieuwe kinderen draaien al goed mee! We hebben zin in het nieuwe schooljaar!
Welkom in groep 6! Groep 6 25-08-2022
We zijn weer gestart in groep 6!

De eerste week zit er bijna op.
We hebben een leuke week met elkaar gehad. 
We hebben verschillende spelletjes gedaan voor de groepsbinding.
Ook zijn we weer gestart met de kanjertraining.

We gaan er een gezellig schooljaar van maken met elkaar.