Activiteiten

IPC geschiedenis Groep 5 15-10-2020
Het thema van IPC was: Schilderijen, foto's en afbeeldingen.
Bij de foto's ging het over geschiedenis. We hebben gekeken naar foto's van vroeger. Waarom zijn die allemaal zwart-wit? Hoe stonden de mensen vroeger op de foto? Hoe werden foto;s gemaakt? Wat zijn de verschillen met nu?
We hoorden het verhaal van Elsje die op de foto moest en dat duurde lang! 
Het thema van IPC was: Schilderijen, foto's en afbeeldingen.
Bij de foto's ging het over geschiedenis. We hebben gekeken naar foto's van vroeger. Waarom zijn die allemaal zwart-wit? Hoe stonden de mensen vroeger op de foto? Hoe werden foto;s gemaakt? Wat zijn de verschillen met nu?
We hoorden het verhaal van Elsje die op de foto moest en dat duurde lang! 
Gelukkig kwam het goed, al keek Elsje niet meer zo blij na al dat wachten.
Daarna gingen we precies zo staan als Elsje en haar familie op de foto staan.
Ieder groepje koos een foto uit en probeerde net zo te gaan staan en net zo  te kijken als de mensen op de foto.
Dat konden we erg goed en het leverde leuke resultaten op!
 
Nederland Waterland Groep 8 07-10-2020
Groep 8 zit middenin het thema 'Nederland Waterland'.
In groep 7 wordt ook aan dit thema gewerkt.

Het vak 'Aardrijkskunde' heeft een grote rol in dit thema.
De eerste weken van dit project hebben we hier dan ook veel mee gedaan. 
Als startpunt hebben wij een noodpakket gemaakt: Help, de dijken breken.. wat neem je mee? 
We hebben een hoogtekaart (op schaal) gemaakt van Nederland, een krant over de watersnoodsramp & een schilderij nagemaakt (waarbij er blind geraden moest worden welk schilderij het was, net zoals in wie is de mol!!).
Vandaag zijn we bezig met een 'Nederland Waterland Gids' maken. Hierin staan allemaal plaatsen in Nederland die iets bijzonders hebben met het thema. Veel leuke uitjes om naartoe te gaan!

Groet,
Groep 8
Kinderboekenweek Activiteiten schoolbreed 28-09-2020
Van 30 september t/m 11 oktobere 2020 is het weer Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie: 'Sparen voor je schoolbieb'. Spaart u ook weer mee? 

Koop tussen 30 september en 11 oktober 2020 één of meerdere kinderboek(en) bij onze lokale Bruna-winkel en lever de kassabon voor 15 november bij ons in op school. Wij mogen dan t/m 16 december 2020 voor 20% van het totale kassabonbedrag nieuwe leesboeken uitzoeken in de Bruna-winkel. 

Wij hopen dat u samen met de kinderen meedoet, want leesplezier creëren we samen!
Schoolreisje 2020 Groep 7 24-09-2020
Lieve allemaal, 

Wat leuk dat u een kijkje neemt op onze website. Wij zijn groep 7 van De Wegwijzer. Vandaag zijn zij op schoolreisje geweest naar Drievliet! Wij hebben enorm genoten en echt HEEL erg geluk gehad met het weer. 

Nou, dit was het bericht weer voor vandaag! Ik hoop dat u zo nu en dan eens komt kijken op onze website. Daar ziet u wat wij allemaal doen en meemaken. 

Groetjes, 
De leerlingen van groep 7 
Nationale kraanwaterdag Groep 5 23-09-2020
Vandaag was het nationale kraanwaterdag. In meerdere groepen hebben we hier wat activiteiten mee gedaan, zo ook in groep 5. We zijn gestart met nadenken over waar ons kraanwater nou eigenlijk vandaan komt en waarom water gezond is. 
We hebben een kort filmpje gekeken waarin veel werd uitgelegd (https://www.kraanwaterdag.nl/kraanwaterdagles/groep456/filmpje). Daarna hebben we gekeken waar ons kraanwater vandaan komt op een landkaart van NL. We hebben zelf onderzocht hoe het grondwater in de natuur gezuiverd wordt m.b.v. een proefje. Na het proefje hebben we een werkblad gemaakt. Op het werkblad stonden stellingen die we moesten beantwoorden met waar of niet waar. We konden ons antwoord geven door een rood of groen blad omhoog te houden (zie foto's). We hebben het kleine project afgesloten met een quiz. We hadden een 9!

Bij elke pauze hadden we water mee genomen i.p.v. pakjes drinken. Tijdens de lunchpauze konden we water met smaakjes proeven. De smaken waren sinaasappel, komkommer, munt en citroen. We hebben ervaren dat water dus best lekker kan zijn!
We zijn gestart met het eerste thema van IPC: schilderijen, foto’s en afbeeldingen.
We kregen allemaal een stuk van een afbeelding. We hebben beschreven wat we zagen en bedacht waar het stukje vandaan kon komen. Daarna hebben we gepuzzeld met elkaar om 4 afbeeldingen te krijgen. Het waren 4 verschillende soorten schilderijen. Het grappige is dat we soms best goed zaten met onze verbeelding en soms juist helemaal niet. Kunst is dus net hoe je ernaar kijkt. Daarna zijn we zelf als kunstenaars aan de slag gegaan. We moesten hierbij samenwerken om het kunstwerk tot een mooi geheel te krijgen. Dat is gelukt!

Bij de kennisoogst hebben we nagedacht over hoeveel afbeeldingen er wel niet om ons heen zijn. We hebben hiervan een mindmap gemaakt en mogen deze nog steeds aanvullen
Werkwoordspelling Groep 8 03-09-2020
Werkwoordspelling... best lastig!
Om het op een leuke manier te oefenen heeft groep 8 ganzenbord gespeeld met werkwoordspelling.
Zo halen we gelijk de kennis op van datgene wat we in groep 7 geleerd hebben!

 
Start projectgroepen Projectgroepen 01-09-2020
De projectgroepen zijn ook weer begonnen!
De klassen hebben voor deze eerste week een spel mee gekregen waarmee zij de executieve functies trainen. 
Volgende week beginnen ze echt aan een project!

Vanaf dit schooljaar heeft ieder leerjaar WEKELIJKS projectgroep!