Activiteiten

Nieuwe promo Activiteiten schoolbreed 27-01-2022
Wordt onze school ook jouw school?
Neem contact met ons op, voor het maken van een afspraak.
Zo kun je onze school fysiek komen bekijken!
Telefonisch: 033-2983055
Mail: directeur@wegwijzerspakenburg.nl


 
Workshop foto's bewerken Groep 7 25-01-2022
Maandag kwam er een gastdocent van Kunst Centraal bij ons in de klas. Zij leerde ons foto's maken met echte filters in plaats van de filters, die er tegenwoordig al zijn op een camera. Zo had ze verschillende kleuren materialen mee, die we voor de lens konden houden om zo hele leuke en bijzondere foto's te maken. Het was een leerzame en gezellige ochtend.
Start creatief uur Creatief uur 25-01-2022
Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver: de start van creatief uur!
Wat fijn dat dit weer mocht plaatsvinden. 
Iedere vrijdagmiddag wordt er nu creatief uur georganiseerd:
Groep 6/7/8 werken in gemixte groepjes een circuit af (iedere activiteit doen zij 2 weken). 
Groep 3/4/5 werken dit jaar klassikaal aan creatief uur: iedere week een creatieve les.

Zowel de leerlingen, leerkrachten als de betrokken ouders kijken terug op een geslaagde start van creatief uur!
IPC Ik kom je helpen Groep 1/2a 11-01-2022
Wat een leuk thema is dit! In het speelleerlokaal hebben we een meldkamer ingericht, een ziekenhuiskamer, een spreekkamer met wachtkamer en we kunnen rijden in een ambulance! We leren ontzettend veel over ongelukken in huis en hoe je die kunt voorkomen. Maar ook wanneer en hoe je 1-1-2 moet bellen, waar deze oproep dan terecht komt en hoe het verder gaat als je in het ziekenhuis wordt opgenomen. We maken onze eigen dokterskoffer die we ook mee naar huis mogen nemen. Een super leuk thema dat uitlokt tot rijk spel.
Start creatief uur Groep 5 07-01-2022
Vandaag zijn wij weer begonnen met het creatief uur! We hebben er lang naar uitgekeken en zijn erg blij dat we weer aan de slag konden gaan. We zijn begonnen met de opdracht: reliëf schilderen. Vrijdag hebben we het eerste gedeelte gedaan, namelijk het reliëf opgeplakt. Aanstaande vrijdag gaan we het verven. 

 
IPC chocolade poetsles Groep 5 11-01-2022
Vandaag hebben we een onderzoek gedaan voor IPC. We gingen onderzoeken of chocolade slecht is voor je tanden.

Stap 1 was om onze tanden goed te poetsen. Daarna gingen we een voorspelling doen: wat is er wel goed voor je tanden en wat niet? Waarom? Denk je dat chocolade goed/ slecht is voor je tanden? Vervolgens gingen we in groepjes het volgende proeven: druiven, chocola en chips. Daarna namen we een plakverklikker, alles wat blauw werd in onze mond, daar zat viezigheid/ suikers. Zo konden we bij elkaar zien wat het slechtste product was om te snoepen voor je gebit. Daarna moest het blauwe weer weggepoetst worden, het duurde soms best lang! Nu weten we dus dat we goed onze tanden moeten poetsen na het snoepen…

We hebben erg gelachen tijdens deze les ?
Kerst Groep 7 17-12-2021
Ontbijten op school, het kerstverhaal luisteren, kerstknutsels maken, een kerstfilm.
Een leuke en fijne laatste schooldag. Wat was dat fijn!!!
Nieuwe kleuterfietsen Groep 1/2a 09-12-2021
Wij zijn heel blij omdat we van een sponsor 3 nieuwe fietsen hebben gekregen voor de kleuters.! De kleuters vinden ze helemaal geweldig! De sponsor wil niet met naam genoemd worden wat het eigenlijk een nog mooier gebaar maakt! We zijn hier super dankbaar voor!
SINTERKLAAS GROEP 1/2A Groep 1/2a 03-12-2021
Sinterklaas is op school geweest met zijn pieten. 's Morgens bleek dat Rommelpiet langs was geweest. Wat een troep overal. Eerst alles met elkaar opgeruimd en daarna naar de gymzaal waar Sint en zijn pieten waren. We kregen heerlijke pepernoten, konden kunstjes laten zien en hebben natuurlijk gezongen. Piet heeft de brief voorgelezen die we voor Sint geschreven hadden en we kregen allemaal een cadeau! Het was een super gezellige dag!
Sinterklaas in Groep 6 Groep 6 03-12-2021
Vandaag kwam Sinterklaas langs op school. Wat was het een feest. De rommelpiet had zich dit jaar flink uitgeleefd. In groep 6 hadden de kinderen allemaal een surprise en een gedicht gemaakt. Wat was het een leuke dag.