Activiteiten

Spreekbeurten Groep 7 28-06-2022
De afgelopen 3 weken hebben alle leerlingen van groep 7 een spreekbeurt gegeven. We hebben veel nieuwe dingen geleerd over verschillende onderwerpen zoals: hobbyhorse, traxxes max, ADD, de 7 wereldwonderen, de hersenen, LEGO en nog veel meer. Sommige leerlingen hadden zelfs een quiz of kahoot toegevoegd om de spreekbeurt mee af te sluiten. Ook hadden veel kinderen materialen meegenomen om te laten zien. Zo kwam er bij de spreekbeurt van Hope zelfs 4 motoren naar het schoolplein. Zij hield het namelijk over de motor en haar familie rijdt daar op (zie foto's) Iedereen heeft een mooi cijfer gekregen. Er zijn zelf 4 leerlingen die een 10 kregen!
De juffen zijn erg trots op jullie! Goed gedaan!
Afsluiting thema jungle Groep 1/2a 08-06-2022
Woensdag hebben we het thema jungle afgesloten met het schoolreisje naar Almere Jungle en een bezoek aan een speeltuin. Voordat we aan ons “jungle-avontuur” konden beginnen, kregen we allemaal eerst een stempel op onze hand.  
Het was een echte jungle met allerlei dieren (schildpadden, vissen, slangen, aapjes, enz.). We hebben de schildpadden en vissen gevoerd. Sommige dingen waren wel erg spannend ook door de geluiden. Andere dingen waren weer heel grappig. Ook zijn we naar de speeltuin gereden waar we ons broodje hebben gegeten en drinken hebben gehad. Toen was het heerlijk ravotten in de speeltuin. Tussendoor kregen we ook nog lekkere snoepjes. Zelfs het weer werkte mee. Iedereen heeft genoten, ook de ouders/begeleiders en de juffen! Het was een onvergetelijke dag!
Verkeersexamen Groep 7 09-06-2022
Vandaag heeft iedereen zijn verkeersdiploma uitgereikt gekregen door een medewerker van Veilig Verkeer Nederland. 
Wij als groep kregen een groot compliment voor hoe we het hadden gedaan! Zowel theorie als praktijk hebben we goed gescoord. 
Uit onze groep waren zelfs 2 leerlingen volledig foutloos (praktisch en theoretisch verkeersexamen). 
Sarah en Ise mochten dinsdagavond naar het gemeentehuis om daar in het zonnetje gezet te worden. 
Zij en nog één andere leerling hadden als enige van de 275 leerlingen 0 fout! Een hele knappe prestatie. 
Ze kregen van de kinderburgemeester een tasje met daarin een dopper, grote zak snoep en een bon van de Intertoys. 

Jullie hebben bewezen dat je veilig over straat kan. Nu je er nog aan houden ;)
Rijksmuseum gr 7 & 8! Groep 8 03-06-2022
Groep 7 & 8 hebben vandaag een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum.
Wat indrukwekkend om voor De Nachtwacht te staan.
De kinderen hebben vol verbazing gekeken en veel nieuwe dingen geleerd.

Dit bezoek was in het kader van IPC, thema: Nederland wordt Nederland.
Dit thema is al een tijdje geleden afgerond, maar het museumbezoek hadden de leerlingen nog te goed.
 
Startpunt IPC 'mode' Groep 5 12-05-2022
Deze week zijn we begonnen met een nieuw IPC thema. We hebben een modeshow voorbereid en vandaag uitgevoerd, samen met groep 6. Gabbers, hippies, soldaten, piraten en nog veel meer kwam voorbij! De klas heeft het super goed gedaan en konden er ook goede weetjes en feitjes bij vertellen! We gaan de aankomende week nog veel meer bij leren!

❗️OPROEP: heeft u thuis oude kleding/ stoffen liggen die u niet meer gebruikt (denk aan: oude lakens, oude vesten/ truien/ broeken). Wij willen deze graag hebben om te verknippen! Wil u dit aan uw kind meegeven? ❗️
Bottertocht groep 8 Groep 8 10-05-2022
Op dinsdag 10 mei gingen we met groep 8 varen op twee botters. Eerder dit schooljaar kregen we al een gastles over botters in de klas, maar nu mochten we er ook echt op varen. Het was een hele leuke, leerzame en gezellige vaart. 
Gevoelens (IPC) Groep 7 10-05-2022
Vandaag hebben we tijdens de kennisoogst van IPC gekeken naar ons eigen kernkwaliteiten. 
Een kwaliteitenkwadrant geeft weer wat je kernkwaliteit is en wat daar juist tegenover staat (allergie). 
Wat als je kernkwaliteit teveel wordt (valkuil) en wat is je uitdaging?
Door dit in te vullen ben je bewuster van je eigen gevoelens en snap je soms beter waardoor het niet met andere klikt of waarom je soms boos wordt. Iedereen is het gelukt om een kwaliteitenkwadrant van zichzelf in te vullen. 
Probeer het zelf ook maar eens!!

Op deze website vind je veel voorbeelden:
https://patrickschriel.nl/2012/06/20/kernkwaliteiten-en-kernkwadranten-voorbeelden-lijst/


 
Koningsspelen 2022! Groep 8 22-04-2022
We hebben genoten van de Koningsspelen! 
Wat een feest, wat een leuke spelen, wat een mooi weer!

Nu lekker genieten van de vakantie!
 
BreinGoed Groep 5 21-04-2022
Vandaag hebben we de BreinGoed training afgesloten. We kregen deze training van juf Agnes Vedder. We hebben in 20 trainingen ons brein getraind. We deden dit door middel van het trainen van de executieve functies. En wat zijn we gegroeid! Het werken en onthouden van een opdracht gaat ons een stuk beter af dan aan het begin van de training. We zijn erg trots op het resultaat. 
Afsluiting thema Aan tafel Groep 1/2a 05-04-2022
Vandaag hebben we het IPC thema Aan tafel afgesloten met een lopend buffet.
Nadat we besproken hebben wat een lopend buffet is en hoe het werkt, mocht elk kind vertellen wat hij/zij meegenomen had of wat er gebracht zou worden. Om 11.45 uur werd de oven aangezet en kwamen de ouders de warme gerechten brengen. En om 12.00 uur was het dan eindelijk zo ver! We hebben gezamenlijk gegeten in het restaurant in het speelleerlokaal. Eerst even kijken wat voor lekkers er allemaal was en daarna werd het buffet geopend. Er was meer dan genoeg en iedere buik was goed gevuld met smoothies, worstjes, broodjes, fruitsalades en nog veel meer. Van wat er over was, hebben de andere groepen ook nog genoten.
Het was een groot succes! Alle ouders en verzorgers heel hartelijk bedankt!!