Activiteiten

Afsluiting thema jungle Groep 1/2a 08-06-2022
Woensdag hebben we het thema jungle afgesloten met het schoolreisje naar Almere Jungle en een bezoek aan een speeltuin. Voordat we aan ons “jungle-avontuur” konden beginnen, kregen we allemaal eerst een stempel op onze hand.  
Het was een echte jungle met allerlei dieren (schildpadden, vissen, slangen, aapjes, enz.). We hebben de schildpadden en vissen gevoerd. Sommige dingen waren wel erg spannend ook door de geluiden. Andere dingen waren weer heel grappig. Ook zijn we naar de speeltuin gereden waar we ons broodje hebben gegeten en drinken hebben gehad. Toen was het heerlijk ravotten in de speeltuin. Tussendoor kregen we ook nog lekkere snoepjes. Zelfs het weer werkte mee. Iedereen heeft genoten, ook de ouders/begeleiders en de juffen! Het was een onvergetelijke dag!
Afsluiting thema Aan tafel Groep 1/2a 05-04-2022
Vandaag hebben we het IPC thema Aan tafel afgesloten met een lopend buffet.
Nadat we besproken hebben wat een lopend buffet is en hoe het werkt, mocht elk kind vertellen wat hij/zij meegenomen had of wat er gebracht zou worden. Om 11.45 uur werd de oven aangezet en kwamen de ouders de warme gerechten brengen. En om 12.00 uur was het dan eindelijk zo ver! We hebben gezamenlijk gegeten in het restaurant in het speelleerlokaal. Eerst even kijken wat voor lekkers er allemaal was en daarna werd het buffet geopend. Er was meer dan genoeg en iedere buik was goed gevuld met smoothies, worstjes, broodjes, fruitsalades en nog veel meer. Van wat er over was, hebben de andere groepen ook nog genoten.
Het was een groot succes! Alle ouders en verzorgers heel hartelijk bedankt!!
Thema Aan tafel Groep 1/2a 04-04-2022
Bij het thema Aan tafel hebben we ons gefocussed op "Eten buiten de deur". Super fijn dat we hiervoor een kijkje in de keuken van Restaurant 033 mochten nemen. Leerzaam om te zien hoe het in het echt gaat. Wat gebeurt er in de keuken? Er wordt op een belletje gedrukt als de koks het eten klaar hebben zodat de serveersters weten dat ze weer iets kunnen uitserveren. We konden ook zien hoe er hamburgers gemaakt werden. Die worden gewogen zodat er geen verschil is in gewicht tussen de hamburgers. En er is een afwasmachine die binnen een paar minuutjes klaar is! Makkelijk zeg!
Maar ook zagen we hoe koud het is in de koeling en het vriesgedeelte! Tot slot kregen we zelfs nog een ijsje! Super bedankt! We hebben er veel van geleerd!
Brandweer op bezoek! Groep 1/2a 11-03-2022
Voor de afsluiting van het IPC project "Ik kom je helpen" kwam er een brandweerwagen op school met 2 brandweermannen.
De brandweermannen vroegen of er brand was op school. De kinderen lieten weten dat dat niet zo was. Ze lieten toch de sirene horen en de brandweerslangen werden uitgerold. Binnen vertelden ze over hun werk en iedereen die wilde, mocht de zware brandweerhelm op. We kregen ook een demonstratie van hoe de outfit er volledig uitziet met een zuurstoffles en masker. De kinderen mochten ook vragen stellen. Alle kinderen kregen een eigen brandweerhelm en daarna gingen we naar buiten waar de kinderen die dat wilden, een tennisbal van een pion af mochten spuiten. Het was indrukwekkend en super leuk! Toen de kinderen naar huis gingen, kregen ze ook nog twee kleurplaten, een ballon, een sleutelhanger en een sticker. Ze waren er heel erg blij mee! Super bedankt, papa van Dez uit groep 1/2B en de vrijwillige brandweer van Bunschoten!
 
IPC Ik kom je helpen Groep 1/2a 11-01-2022
Wat een leuk thema is dit! In het speelleerlokaal hebben we een meldkamer ingericht, een ziekenhuiskamer, een spreekkamer met wachtkamer en we kunnen rijden in een ambulance! We leren ontzettend veel over ongelukken in huis en hoe je die kunt voorkomen. Maar ook wanneer en hoe je 1-1-2 moet bellen, waar deze oproep dan terecht komt en hoe het verder gaat als je in het ziekenhuis wordt opgenomen. We maken onze eigen dokterskoffer die we ook mee naar huis mogen nemen. Een super leuk thema dat uitlokt tot rijk spel.
Nieuwe kleuterfietsen Groep 1/2a 09-12-2021
Wij zijn heel blij omdat we van een sponsor 3 nieuwe fietsen hebben gekregen voor de kleuters.! De kleuters vinden ze helemaal geweldig! De sponsor wil niet met naam genoemd worden wat het eigenlijk een nog mooier gebaar maakt! We zijn hier super dankbaar voor!
SINTERKLAAS GROEP 1/2A Groep 1/2a 03-12-2021
Sinterklaas is op school geweest met zijn pieten. 's Morgens bleek dat Rommelpiet langs was geweest. Wat een troep overal. Eerst alles met elkaar opgeruimd en daarna naar de gymzaal waar Sint en zijn pieten waren. We kregen heerlijke pepernoten, konden kunstjes laten zien en hebben natuurlijk gezongen. Piet heeft de brief voorgelezen die we voor Sint geschreven hadden en we kregen allemaal een cadeau! Het was een super gezellige dag!
We vertrouwen elkaar Groep 1/2a 19-11-2021
In het derde Kanjerverhaal staat centraal hoe je elkaar kunt vertrouwen. We oefenen hier ook mee door kinderen op te tillen. Heel voorzichtig en allemaal tegelijk worden een aantal kinderen opgetild en met zorg en zachtjes weer neergelegd. Mooi om te zien hoe de kinderen deze taak heel serieus nemen!