Activiteiten

Thema lente Groep 1/2a 28-03-2023
Buiten bloeien de voorjaarsbloemen maar het is nog koud. Binnen kunnen de kinderen in het speelleerlokaal lekker spelen op de boerderij met dierenknuffels die verzorgd kunnen worden, ze kunnen rijden op het paard en er is een koe die gemolken kan worden. Er kan ook lekker gespeeld worden met verschillende activiteitenbakken en met boederijduplo op de speeltafel. Met Playmobiel kunnen er situaties nagespeeld worden op de boederijspeelmat. De kinderen leren van alles over de lente. Waar het handig is, voegen we kinderen samen die ongeveer op hetzelfde niveau zitten ook al verschilt hun leeftijd. Hierdoor leert iedereen op zijn/haar eigen niveau!
Thema Noord- en Zuidpool Groep 1/2a 01-03-2023
Noord- en Zuidpool: een leerzaam thema met een koppeling naar een hele geslaagde thema-afsluiting van de hele school. 
De kinderen konden vis bakken en verkopen in de marktkraam. Het kon ook lekker opgegeten worden in het restaurantje en er moest natuurlijk afgerekend worden bij de kassa.
Maar er kon ook vis gevangen worden en geroosterd boven een vuurtje. Verder heerlijk spelen aan de activiteitentafel en de mooie speeltafel.

Genoeg gelegenheid om te spelen en leren!
Sinterklaas Groep 1/2a 05-12-2022
Wat is het toch leuk om bij de kleuters te zijn in Sinterklaastijd! Ze hebben cadeaus ingepakt, Ozosnel verzorgd en met hem gereden, zich verkleed in de slaapkamer van Sinterklaas, met de activiteitenbak gespeeld, vanuit Spanje naar Nederland gevaren in de boot, chocoladeletters gemaakt in de Pietenbakkerij, pepernoten gebakken en nog veel meer!

Het was weer genieten!
Afsluiting SOS Pjotr Groep 1/2a 21-10-2022
Vrijdag hebben we het thema Pjotr en de Kinderboekenweek afgesloten met een wandeling in de buurt. De kinderen waren echte vuilnismannen. Ze kregen een grijper, handschoenen en een hesje waardoor ze duidelijk zichtbaar waren. Een aantal stagiaires wilde wel mee om de kinderen te begeleiden. We hadden vuilniszakken voor het afval dat we onderweg tegen kwamen maar ook vuilniszakken om natuur in te verzamelen. We vonden veel afval maar ook bladeren, eikels, dennenappels, takjes, stenen en een omgevallen paddenstoelen voor de herfsttafel.
SOS Pjotr Groep 1/2a 23-09-2022
Donderdag hebben we het nieuwe thema “SOS Pjotr” geopend. In de klas lag allerlei afval waaronder een fles met daarin een brief waarop stond “Zoek de plastic tas!” De kinderen waren super nieuwsgierig waar de tas zou liggen en wat erin zou zitten. In de tas zat het prentenboek SOS Pjotr. Dit boek is vormt de basis voor dit thema. Het gaat over Pjotr die samen met zijn opa op het strand woont. Als zij op een dag aan het strandjutten zijn, vindt hij een flesje met een brief erin. SOS HELP! staat erop. Dit is het begin van een mooi prentenboek over een jonge held én het klimaatprobleem waarin Pjotr verschillende dieren redt. 

Om de kinderen nog meer te betrekken bij het thema, zijn we met beide kleutergroepen naar het strandje gegaan. Gewapend met een handschoen en afvalzak gingen de kinderen fanatiek op zoek naar afval dat niet in de natuur thuishoort. Op school aangekomen, hebben we alle zakken leeggegooid en hebben we geïnventariseerd wat we zoal hadden gevonden en van welk materiaal het afval was gemaakt.

In het speelleerlokaal hebben we een flessenautomaat gemaakt waar de kinderen flessen in kunnen leveren en waar ze dan statiegeld voor terugkrijgen. De themahoeken zullen verder worden uitgebreid.
We zijn weer begonnen Groep 1/2a 25-08-2022
Wat een prachtige dag vandaag! Het was perfect weer voor een lekker ijsje met ons lieve groepje! We zijn gestart en de nieuwe kinderen draaien al goed mee! We hebben zin in het nieuwe schooljaar!