Activiteiten

Kinderburgemeester Groep 7 22-05-2023
Met IPC leren we over hoe ons land bestuurd wordt. Ook gaan we één iemand in de klas opgeven voor de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester. Vandaag gingen de kinderen die kinderburgemeester willen worden met andere kinderen in een “partij” zitten. Ze hebben met elkaar overlegd voor welke standpunten ze willen gaan en wat ze graag zouden willen veranderen in gemeente Bunschoten. Ze hebben daar een moodboard van gemaakt en de kandidaten hebben een presentatie gegeven over hun standpunten. Volgende week zullen we gaan stemmen… spannend!
Geslaagd! Groep 7 19-04-2023
Hoera! 

Wij zijn allemaal geslaagd voor ons verkeersexamen! 
Bezoek aan het gemeentehuis Groep 7 19-04-2023
Vanochtend zijn we op bezoek geweest op het gemeentehuis. Rick Beukers (locoburgemeester) heeft ons van alles verteld. We hebben geleerd over wat de gemeente doet. We deden een quiz (Diaz heeft gewonnen!) en mochten ook nog in de kamer van de burgemeester kijken. Binnenkort vindt de verkiezing plaats voor een nieuwe kinderburgemeester. Wij gaan als klas ook één deelnemer insturen. Meer informatie volgt nog!
Bezoek militair Groep 7 28-03-2023
We hebben het de laatste weken met IPC over de Tweede Wereldoorlog. We hebben het al gehad over de gebeurtenissen in de oorlog, propaganda en de hongerwinter. Vandaag kwam de vader van Eliana vertellen over het leger. Heel veel kinderen wilden het pak passen, super gaaf!
Gisteravond hebben we de afsluiting gehad van ons IPC thema. Het was een geslaagde avond met ouders en andere belangstellenden. Tijdens deze avond, mochten wij producten doneren aan De Genadebank. Vanochtend gingen we ze inleveren en kregen we een rondleiding! Wat hebben we met de hele school veel producten ingeleverd! De Genadebank is heel erg blij met alle boodschappen. We hebben geholpen met uitpakken, kregen een presentatie over De Genadebank en vervolgens kregen we een rondleiding. We zijn ook bij Waypoint geweest. Zij helpen mensen met een verslaving. We mochten ook nog onze ingezamelde boodschappen zelf opruimen. Het was een leerzame ochtend!  

 
Boerenkool + afsluiting IPC Groep 7 22-12-2022
Vandaag hebben we stamppotten gegeten! Met dank aan de AC. We hebben er van genoten! We hebben ook het IPC thema “Nederland Waterland” afgesloten. We hebben het gehad over de watersnoodramp in Spakenburg van 1916. De kinderen vonden dit erg interessant. Daarna gingen we spreekwoorden opzoeken die over water gaan. We hebben er veel besproken met elkaar. Vervolgens kregen de kinderen de opdracht om een tekening te maken bij een spreekwoord (zie foto’s). Dit is erg leuk geworden! Morgen de laatste schooldag van 2022 en dan lekker vakantie! De kinderen zijn morgen om 12:00 uur uit. ???
IPC Nederland Waterland Groep 7 15-11-2022
Met IPC zijn we vorige week begonnen met aardrijkskunde. We hebben geleerd over NAP en over de hoogteverschillen in het land (zie foto’s). We gingen in een tabel van verschillende steden de hoogtes opzoeken. Op de kaart van Nederland gingen we inkleuren wat onder en boven NAP ligt. Daarnaast kleurden we de dijken, Afsluitdijk, laagste en hoogste punt van Nederland en verschillende polders. Het was de bedoeling dat we een legenda bij het kaartje maakten en dat het een overzichtelijke kaart werd. We hebben de hele week aan het leerdoel “ik kan de juiste geografische termen gebruiken om een omgeving te beschrijven en interpreteren”. Deze week zijn we met aardrijkskunde bezig met wapenschilden van verschillende steden en provincies en wat de link is met het waterbeheer en waterschappen.
We hebben vanmiddag de afsluiting van IPC gehad. Een zo groot mogelijke knikkerbaan bouwen! Het was een geslaagde opdracht en we hebben super goed samengewerkt met elkaar! De knikkerbaan ging door groep 8, helemaal door de gang ??.

Na de vakantie beginnen we met een nieuw thema: “Nederland waterland”.

https://www.youtube.com/shorts/n0Qr9zGMb30 --> filmpje van de knikkerbaan!
Kinderboekenweek GigaGroen Groep 7 07-10-2022
Deze week is de kinderboekenweek gestart met als thema: GigaGroen. Vandaag mochten wij (groep 7) de kleuters voorlezen uit een prentenboek. Wat vonden wij dit leuk om te doen! 

We hebben zelf ook geluisterd naar een verhaal. Aan de hand van dit verhaal, gingen we zelf illustraties maken. Maar niet zomaar gewone illustraties, we maakten de illustraties van blaadjes, takjes, bloemen etc. Er kwamen super gave illustraties uit! Leuk om op deze manieren het leesplezier te vergroten! 
Schoolreisje Drievliet Groep 7 22-09-2022
We hebben een super leuk schoolreisje gehad in Drievliet!